A városligeti tó tervezett rekonstrukciója

Language: EN

A városligeti tó tervezett rekonstrukciója

Price 1 500 Ft

Discount price for subscribers: 1 000 Ft

A Városligeti-tó jelenlegi állapotában kevéssé hasonlít arra az egykori víztestre, melyet a Rákos-patak ága táplált, és amely szoros kapcsolatban állt a talajvíz rendszerrel. Most a Széchenyi fürdő elfolyó vizeinek befogadója, és továbbadója a csatornahálózat felé. A Garten Studio rekonstrukciós terve, mely a Városliget Parkrehabilitcójának egyik fontos eleme, nem csupán a tó korábbi formáját állítaná vissza, amit a Kisföldalatti építésekor formáltak át jelentősen, hanem a vízgazdálkodás tekintetében is korszerűbb irányt mutat. Az elképzelés megvalósítása a rekreációs célon túl a park területén belül kinyert vizek helyben tartása érdekében is jelentős lépés volna.

Az előadás magyar nyelvű.

Az előadás megtekintését a Magyar Építész Kamara 0,5 ponttal honorálja. A kamarai pontszerzésre vonatkozó igényt a titkar.tajepiteszek@gmail.com címen tudod kérni. Az igazolásokat a regisztráció során megadott e-mail címre fogjuk kiküldeni.

Az előadást megtekinteni CSAK @gmail.com email címmel lehetséges. Regisztráció és jelentkezés után a megadott @gmail.com végződésű email címre kapott linken érhető el a felvétel. Ehhez azonban a megadott gmail-es címhez tartozó Google-fiókkal kell bejelentkezni a Youtube-ra is!

Ha a fentiek mellett is problémája adódik a megtekintéssel, a horvath.mate@tajepiteszek.hu címen kérhet segítséget.

Szloszjár György

Other presentations