Egy kert megálmodása és megvalósítása

Language: EN

Egy kert megálmodása és megvalósítása

Price 1 500 Ft

Discount price for subscribers: 1 000 Ft

Piet korunk egyik legelismertebb kerttervezője. Kertjein keresztül bevezetést kapunk a Piet által kifejlesztett „Block Planting” – „tömbszerű kiültetés” és a „Matrix Planting” – „mátrix kiültetés” alapjaiba. Az előadás ismerteti az ágyások előkészítésének, a növények kirakásának és ültetésének Oudolf által javasolt módját, végül az előadó az évelő növények alkalmazásáról is beszélni fog.

Az előadás angol nyelvű.

Az előadás megtekintését a Magyar Építész Kamara 0,5 ponttal honorálja abban az esetben, ha helyesen válaszolsz az alább feltett kérdésre. A választ a titkar.tajepiteszek@gmail.com címre kérjük elküldeni. A kamarai pontszerzésre vonatkozó igényt a jelentkezési felületen tudod feltüntetni. Az igazolásokat a regisztráció során megadott e-mail címre fogjuk kiküldeni.

Kérdés: Milyen növénytársítási módok variálásával hozza létre Piet Oudolf a kiültetési terveit? 

Az előadást megtekinteni CSAK @gmail.com email címmel lehetséges. Regisztráció és jelentkezés után a megadott @gmail.com végződésű email címre kapott linken érhető el a felvétel. Ehhez azonban a megadott gmail-es címhez tartozó Google-fiókkal kell bejelentkezni a Youtube-ra is! 

Ha a fentiek mellett is problémája adódik a megtekintéssel, a horvath.mate@tajepiteszek.hu címen kérhet segítséget.

Piet Oudolf

Piet Oudolf 1944-ben született Haarlemben, Hollandiában. 1982 óta a hollandiai Hummeloban él és dolgozik, ahol évelőkre szakosodott faiskolát hozott létre a feleségével, Anjával. A kertje világhírűvé vált Oudolf radikális növény design megközelítésétől. Oudolf a Future Plants cég egyik alapító tagja, amely a tájépítészetben és a köztereken alkalmazott növények kiválasztására, termesztésére, nemesítésére és védelmére szakosodott.

35 éves pályafutása során Oudolf nemzetközi elismertségre tett szert, növény design elképzeléseinek a kidolgozásáért a RIBA nemrégiben tiszteletbeli tagjává választotta, és elnyerte a Prince Bernhard Kulturális Alapítvány díját. 2013 októberében növény design vendégprofesszornak nevezték ki a Sheffieldi Egyetem tájépítészeti tanszékén.

Other presentations