Munkacsoportok

Tájodüsszeia 2020.

A Magyar Építész Kamara Tájépítész Tagozata és a Magyar Tájépítészek Szövetsége megkezdte a „70 magyar tájépítészeti projekt” alcímet viselő TÁJODÜSSZEIA 2020. kiállítás előkészítését. A kiállítás megrendezésére - a koronavírus járvány miatt előállt rendkívüli helyzetre való tekintettel - előreláthatóan 2021 I. negyedévében kerül majd sor.

Az elmúlt öt év legfontosabb tájépítészeti projektjeit és eredményeit a szakmának és a széles nagyközönségnek bemutató szakmai seregszemle sikere megköveteli, hogy a kényszerű halasztás ellenére annak előkészítése a veszélyhelyzet időszakában is folytatódjon, és az idei évben összeálljon az a digitális kiállítási anyag, amely a jövő évben fizikailag is bemutatható lesz.

A TÁJODÜSSZEIA 2020 kiállítás kurátora dr. Boromisza Zsombor tájépítész mérnök, a SZIE-TÁJK oktatási és kutatási dékánhelyettese, a Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék megbízott tanszékvezetője lesz.

A munkacsoportba való jelentkezés az alábbi e-mail címen lehetséges: tajodusszeia@gmail.com

 

Klímastratégia tervezetének véleményezése

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata elkészítette és társadalmi egyeztetésre bocsátja a kerület klímastratégiájának tervezetét.

A stratégia tervezetében meghatározásra került az Önkormányzat dekarbonizációs célja, és a klímaváltozást előidéző üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló, illetve a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaihoz történő eredményes alkalmazkodást segítő célok és intézkedések.

Az Önkormányzat szándéka, hogy a klímastratégia véglegesítésébe és későbbi megvalósításába a kerületben tevékenykedő állami és civil szervezeteket, egyetemeket bevonja, és azokkal partneri kapcsolatot alakítson ki a klímacéljai eléréséhez.

Szeretnénk felhívni Benneteket a klímaváltozással kapcsolatos közös gondolkodásra és cselekvésre, amely mindannyiunk hosszú távú közös ügye. Az MTSZ részéről dr. Fekete Albert és Kovácsné Papp Katalin vezeti a munkacsoportot. 

A munkacsoportba való jelentkezés az alábbi e-mail címen lehetséges augusztus 15-ig: titkar.tajepiteszek@gmail.com

Tagok: Mezősné dr. Szilágyi Kinga és Szabó Patrícia