Tekintsd meg a pályázat részleteit

XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat 2020
Pályázat kiírása: 2020-08-12 18:49:48 | Pályázat lejárata: 2020-09-21 16:00:00
 • Pályázat
 • Hírek

A XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. 

A szervezők célja, hogy az idei pályázaton az eddiginél is színvonalasabb és népesebb mezőnynek köszönhetően  a díjátadó gála az ingatlanfejlesztés igazi ünnepévé válhasson.

Az idei pályázat szervezésének nehézsége  hogy a koronavírus járvány és a következtében kialakuló gazdasági válság miatt a potenciális résztvevők többsége gondokkal küzd. Ennek ellenére a pályázatot támogató szervezetek egyöntetűen az idei pályázat megrendezésére szavaztak és biztosítottak töretlen támogatásukról. Ez ösztönözte a FIABCI Magyar Tagozatát arra, hogy elindítsa az idei pályázatot.

 A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai- és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a  magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az elmúlt 21 alkalommal  a hazai pályázaton több, mint  400 alkotás mutatkozott be az ország minden tájáról és a legjobbak nagy sikerrel vettek
részt a hazai eseményt követő  FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 24 első és 35 második díjat nyertek.

Mellékelten megküldjük a pályázat kiírását és a pályázat történetét is bemutató XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatról készült könyvet
elektronikus formában.

A pályázat  támogatói:

 • Budapesti Építész Kamara
 • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
 • Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége
 • FIABCI Lakásvásár Média Csoport
 • Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület
 • Magyar Építész Kamara
 • Magyar Építőművészek Szövetsége 
 • Magyar Ingatlanszövetség
 • Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
 • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
 • Magyar Tájépítészek Szövetsége
 • Magyar Urbanisztikai Társaság
 • Kiemelt online média partner: Irodakereső.info

Idén is  a hagyományoknak megfelelően a hazai  verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d'Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2021. májusában a 72. FIABCI Kongresszus  keretében megrendezésre kerülő gálaesten lesz. A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj  pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).

A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2014. január 1 után és 2019. december 31-e előtt volt. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2019. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek  mellett a projekt megvalósításának műszaki  megoldása, építészeti kvalitása, a
kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

Szeretnénk, ha az idei  pályázaton a hagyományoknak megfelelően minél színvonalasabb mezőny indulna.

A pályázatra nevezhet az aki aktívan részt vett a létesítmény megvalósításában (tervező, kivitelező beruházó) együtt, vagy önállóan. Az építészektől a szervezők azt  kérik, hogy nyújtsanak segítséget abban, hogy az általuk tervezett mű induljon el a pályázaton akár úgy, hogy önállóan neveznek, vagy a beruházók és/vagy kivitelezők bevonásával. Amennyiben szükséges, az építészek tájékoztatása alapján a szervezők elküldik a meghívót a kivitelezőknek, vagy beruházóknak is  

A pályázat szervezői mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a javasolt fejlesztések beruházói, kivitelezői  a megfelelő információk birtokába kerüljenek, és pozitívan döntsenek a részvételről. 

 

Dokumentumok:

A pályázatot ismertető kiadványhoz szükséges alapadatok és kiegészítő információk másolata

Ismeretető a Nemzetközi Pályázatról

Kiírás XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nivódij Pályázat 2020

Kommentek(0)