Tekintsd meg a hír részleteit

  • Főoldal
  • /
  • Hírek
  • /
  • VPI Beton új 17-es számú padja (szponzorált cikk)
VPI Beton új 17-es számú padja (szponzorált cikk)
Közzététel időpontja: 2022-04-27 09:08:51
  • Hírek
  • Általános
 

Az új piros pad

 

A piros Városligeti padok újragondolása a VPI Beton egy évek óta formálódó projektje.

A 17-es számú pad felépítését és karakterét a klasszikus piros pad inspirálta.

Kidolgozása korszerű és jól működő

ülőgeometriájának illetve minőségi anyagainak köszönhetően

minden megoldásában megfelel a mai igényeknek.

 

   

 

Az újjászületett Városligeti pad

A piros Városligeti padok hosszú évtizedeken keresztül határozták meg parkjaink hangulatát, és sokan kötnek hozzájuk meghatározó emlékeket. Ezt az érzést frissíti fel a VPI Beton az új 17-es számú paddal, ami újragondolva hozza vissza a sokak által szeretett pirospad-hangulatot a mindennapokba. 

A 17-es számú pad mindannyiunkban emlékeket ébreszt. Egy nyári délután emlékét, amikor könyvet olvasva elfeledkeztél az időről, vagy egy a deszkába karcolt telefonszámét, amit annyiszor láttál, hogy úgy döntöttél, felhívod, vagy az első sörözést a legjobb barátoddal.  Mintha egy régi ismerősöddel találkoznál újra, akin úgy látod, semmit nem változott, csak ha megnézed a régi fényképeket, jössz rá, hogy teljesen más lett, csak valamiképpen együtt fejlődött az idővel.

 

Klasszikus pad a mai igényekhez igazítva

A 17-es számú pad felépítését és karakterét a klasszikus pad inspirálta, de kidolgozása korszerű és ergonomikus. A fejlett betontechnológia finomabb részletezést és erősebb szerkezetet tett lehetővé.  A pad elődjéhez hasonlóan masszív és kifejezetten strapabíró, de jól működő ülőgeometriájának és minőségi anyagainak köszönhetően minden megoldásában megfelel a mai igényeknek is.

Ez egy teherbíró burkolatra helyezhető bútor, ami gyorsítja a telepítését. Nagyszilárdságú finombeton lábai illetve lazúrozott kőris, thermo kőris vagy festett borovi ülőfelülete hosszú ideig bírják a használat és az időjárás viszontagságait. Rejtett csavarozású lécezése a klasszikus piros padhoz hasonlóan a lábakra került, így az ülőfelület könnyen karbantartható, és két részben szállítható vagy cserélhető. A lécek között a víz szabadon távozhat, így fa alkatrészei elég gyorsan megszáradnak.

   

 

Egyszerűség és gondos kialakítás

A pad tervezése során a VPI Betonnál két fontos szempontot tartottak szem előtt: az egyszerűséget és a gondos kialakítást. Ez egy beton lábakra fektetett lécekből álló tárgy, ami mindenki számára érthető és elérhető. A padot két ember minden gépi segítség nélkül is pillanatok alatt össze tudja állítani, az alkatrészek felcserélhetőek és az összeszerelés nem igényel speciális eszközöket. A finoman kialakított beton elemekhez mérnöki precizitással csatlakozik a lécezés, az ülőgeometria pedig a legtöbb testmérethez és elképzelhető testhelyzethez jól illeszkedik.

A 17-es számú pad a gondos tervezésnek és minőségi anyagainak köszönhetően felfrissíti a régi piros padok hangulatát. Az egyszerű piros pad így végre meghatározó eleme lehet a kortárs parkoknak is, ráadásul most már nem is feltétlenül kell pirosnak lennie.

 

   

 

A 17-es számú pad fotósa, Bohus Réka a képek egy részét analóg technikával, filmre készítette. Ahogy a pad esetében modern formatervezés finoman elegyedik egy retro hatással, úgy a fotózás legfőbb célja a modern és a retro ütköztetése volt, melyhez nagyon fontos volt a megfelelő helyszín, karakterek, és styling megválasztása. A hangulat valós megragadásában kulcsfontosságú szerepet játszott a filmtekercsre való képrögzítés: ezáltal a képalkotói eszköz által vált hitelessé a kialakult fiktív világ.

 

További információ, ajánlatkérés, megrendelés: https://b17.vpi.hu

VPI Kft.
+36 1 789 79 66
info@vpi.hu

17-es számú pad design: Nagy Mihály Márk

Fotó: Bohus Réka

 

 

Kommentek(0)