Tekintsd meg a hír részleteit

Terézvárosi kerttervezői adatbázis
Közzététel időpontja: 2023-12-21 21:29:48

  • Notice: Trying to get property 'name_hu' of non-object in /home/tajepit1/public_html/pages/news.php on line 54

Felhívás

Terézvárosi Kerttervezői Adatbázisba történő jelentkezésre

 

Tisztelt Táj- és kertépítész tervező kollégák!

Budapest VI. kerület Terézváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a városi zöldfelületek fejlesztésére. Ennek részeként pályázati rendszert működtet a terézvárosi társasházak és intézmények zöldfelületeinek növelésére. A minél színvonalasabb és műszaki szempontból is kellőképpen alátámasztott megvalósítás érdekében a pályázat keretében elszámolható a szükséges kertépítészeti tervek kidolgozásának költsége, tervezői díja is. Emellett önálló pályázati lehetőség van kertépítészeti tervek elkészítésére. A 2024. évi pályázatok az alábbi linken érhetők el: https://terezvaros.hu/palyazatok/palyazati-felhivasok/zold-palyazatok

Tapasztalatunk szerint a társasházi közös képviselők, intézményvezetők nem minden esetben rendelkeznek kellő információval a zöldfelületi tervezésre jogosult szakemberekről, ezért önkormányzatunk segítséget nyújt számukra egy kerttervezői adatbázis létrehozásával és közzétételével. Ez a nyilvános adatbázis olyan táj- és kertépítész tervező (K) jogosultsággal rendelkező tervezők nevét és elérhetőségi adatait tartalmazza, akik szívesen vállalnak VI. kerületi társasházi udvarok és intézmények zöldfelület-fejlesztésére irányuló tervezési megbízásokat. A megbízó tehát nem az önkormányzat, hanem a társasház vagy intézmény lenne, ennek megfelelően a tervezési szerződést is az adott társasházzal, intézménnyel lehet majd megkötni, amely jogviszonyban az önkormányzat nem vesz részt.

Ha szívesen vállalkozna Terézvárosban társasházi és intézményi udvarok kertterveinek elkészítésére, és hozzájárul, hogy neve, építészkamarai tagsági száma és elérhetősége Terézváros Önkormányzatának weboldalán, valamint a társasházi zöldfelület-fejlesztésre irányuló pályázati felhívások keretében megjelenjen, kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot kitöltve és aláírva küldje meg a fokertesz@terezvaros.hu e-mail címre. A jelentkezéseket egész évben, folyamatosan fogadjuk.

 

Rigó István

főkertész

Kommentek(0)