Tekintsd meg a hír részleteit

Tájépítész DÍJAK
Közzététel időpontja: 2022-05-24 10:12:03
  • Hírek
  • Általános

 

Ormos Imre emlékérem

 

Az Ormos Imre emlékérmet a Táj- és Kertépítészeti Szak megalapításának 25 éves évfordulója alkalmából 1988-ban a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Tanácsa alapította.

Azok a hazai és külföldi szakembereket tüntetik ki, akik a tájrendezés és a kertépítészet terén kimagasló tevékenységet fejtettek ki, illetve akik a szakterület fejlesztéséhez nagymértékben hozzájárultak. Jelölés minden év decemberében, januárjában.

További leírás és eddigi kitüntettek: https://tajepiteszek.hu/ormos-imre-emlekerem

https://tajk.szie.hu/karunk/jelen-es-mult/ormos-imre-emlekerem-kituntetettjei

 

Mőcsényi Mihály-díj

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Mőcsényi Mihály (1919-2017) Kossuth- és Széchenyi-díjas magyar kertészmérnök, tájépítész, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója, az önálló Tájépítészeti Kart létrehozó egyetemi tanár emléke előtt tisztelegve, születése 100. évfordulója alkalmából, a 2/2019. (III.21.) MvM rendelettel díjat alapított.

A róla elnevezett díj célja olyan, a szakmában jelentős múlttal rendelkező tájépítészek kitüntetése, akik széles látókörű, innovatív munkásságukkal hozzájárultak a Mőcsényi Mihály által képviselt szellemiség továbbörökítéséhez.

Jelölés minden év januárjában és februárjában.

További leírás és eddigi díjazottak: https://tajepiteszek.hu/mocsenyi-mihaly-dij

http://mocsenyidij.hu/dijazottak

 

 

 

Év Tájépítésze Díj (ÉTD)

 

AZ ÉV TÁJÉPÍTÉSZE DÍJ az aktív szakmagyakorlók egy rövidebb szakmai periódusának kiemelkedő - maximum 5 évre kiterjedő - teljesítményét és a szakmai innováció elismerését célozza. A díjban részesülhet évente egy alkotó (esetleg alkotópáros, vagy alkotó csapat) egy előre felkért szakmai zsűri döntése alapján.

2011-es díj alapításról: http://epiteszforum.hu/ev-tajepitesze-es-ev-junior-tajepitesze-dijakat-alapitottak?fbclid=IwAR0Tlel3VxC612xTncMo6OVMVLbtuoHzEGul7l7cOiYSZ_sSV2lm3-kBXeE

További leírás és eddigi díjazottak: https://evtajepitesze.hu/dijatado-gala

 

 

 

Tájépítész Nívódíj (TN) (várhatóan két évente)

 

Magyar Tájépítészek Szövetsége  2021-ben első alkalommal hírdette meg a Tájépítészeti Nívódíj pályázatot 12 kategóriában .

 A TN-re pályázni a tájépítészet bármely területén megvalósult alkotással illetve a tájépítészeti kutatás, szabályozás, törvényalkotás, szakmai együttműködés terén kiemelkedő munkával lehet. A kiíró kifejezett célja megtalálni és díjazni a leginnovatívabb alkotásokat. A pályázat credoja elismerni olyan alkotásokat, melyek a tájépítészet elismertségét növelik, újszerűségük, műszaki és esztétikai kiválóságuk mellett hordozzák az azokon túlmutató értékeket, védik a meglévő értékeket, követik vagy egyeznek a fenntartható fejlődés elveivel. Természet alapú (NBS) megoldásokat alkalmaznak, figyelembe veszik az ökológiai szempontokat, hasznosságuk társadalmi szinten is megjelenik.

Jelölés minden második év tavaszán. legközelebb 2023

További részletek és a 2021-es pályázati kiírás: https://tajepiteszek.hu/tn

https://epiteszforum.hu/tajepiteszeti-nivodij-2021

 

Kommentek(0)