Tekintsd meg a hír részleteit

Sikeresen lezajlott a 2020. évi Szakmai Napok
Közzététel időpontja: 2020-03-07 15:57:31
  • Hírek
  • Konferencia
  • Események
  • Szakmai napok

Kedves Tagtársaink, Kedves Szakmabeliek!

Február 11-14. között megrendezésre került a Szakmai konferencia 2020. Balatonalmádiban. A rendezvényt már harmadjára szerveztük meg a társszervezetekkel közösen a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségével, a Magyar Díszfaiskolásokkal és a Magyar Faápolók Egyesületével.

A 4 napos konferencia alatt reggel 9 órától este 18 óráig zajlottak az előadások és interaktív műhelybeszélgetések, amelyek a „Természetközeli táj- és kerttervezés” témakörre irányultak. Elismert hazai és külföldi tájépítészek osztották meg gondolataikat a természetközeli városi terek, parkok, kertek létrehozásának lehetőségeiről, az éghajlatváltozás kihívásairól. 11.-én James Hitchmough és Christian H. Kreß tartott workshopot, majd 12.-én Adam Baros, James Hitchmough és Christian H Kreß érdekfeszítő előadásait hallgathattuk meg. A 13-ai magyar napon hazai tájépítész irodák mutatták be egy-egy nagyobb munkájukat, illetve tájékoztatást kaptunk a zöld infrastruktúra szabályozás és fejlesztés irányelveiről, a Virágos Magyarország mozgalom helyzetéről és az új, mindenkit érintő faültetési szabvány részleteiről, majd ezt követően 14.-én közös program volt a társszervezettekkel.

A szakmai szervezetek előadásain több, mint 300-an vettek részt, melyből közel 70 részvevő tájépítész volt. Szeretnénk, ha jövőre legalább 100 tájépítész venne részt a konferencián, mivel egy ilyen esemény remek alkalom a szakmai ismeretek bővítésére.

 

Kommentek(0)