Tekintsd meg a hír részleteit

  • Főoldal
  • /
  • Hírek
  • /
  • Papp Katalin emlékére I. - Burmeister Zsuzsa írása
Papp Katalin emlékére I. - Burmeister Zsuzsa írása
Közzététel időpontja: 2022-06-20 22:39:40
  • Gyászhír

Papp Katiban egy csodálatos embert ismerhettem meg. Kapcsolatunk szakmai vonalon kezdődött és az évek alatt barátsággá teljesedett, amiért végtelenül hálás vagyok neki és a sorsnak.

Munkakapcsolatunk játszóteres pályafutásom elején indult a budapesti Losonczi tér kiviteli terveinek készítésekor. Farkas Ágnes tervezőtársával dolgoztak a tér felújításán, ahol a játszóeszközök kiválasztásában segédkeztem. Kati alapos volt, érdeklődő és szakmailag nagyon felkészült. Sokat tanultam tőle munka közben hozzáállást, szakmai alázatot és egy olyan átfogó szemléletet, amelynél egyszerre fontos a koncepcióalkotás és az apró részletek kidolgozása. 2008-ban adták át a teljesen felújított Losonczi teret, amely azóta is abban a formájában üzemel.

Következő munkaállomásunk a VI. kerületi Hunyadi tér felújítása volt. Ekkor már munkabarátság alakult ki Katival és Ágival is. A játszótér itt is hangsúlyos eleme volt a térnek, ebben tudtam segíteni munkájukat. 2009-ben megépült és immár 13 éve jól működik.

A Benczúr kert tervezési folyamatába, már barátként kapcsolódhattam be. Véd és dacszövetséget alkottunk, hogy a Megrendelői elképzeléseket megszelídítve, tájépítész szempontokkal megfűszerezve a lehető legjobb és leghasználhatóbb változat szülessen meg. 2017-ben nyitotta meg kapuit a környéken lakók örömére. Sajnos Kati munkájának jelentőségét beárnyékolták más tényezők, így nem kapott akkora elismerést, mint ami megérdemelt lett volna az alapos tervezői munkájáért, de nem szólt, nem harcolt, csak tudta, hogy megint valami csoda született.

A csoda Ő maga volt, ahogy mindenhez viszonyult. Szerényen, alaposan, lelkiismeretesen és állhatatosan. Törékeny alkatát tovább fűszerezte kissé cinikus, mindamellett rendkívül intelligens humora és öniróniája. Jó volt a közelében lenni, beszélgetni egy tea mellett, akár munkáról, akár az élet dolgairól.

Volt szerencsém segíteni őt a betegsége folyamán. Egy alternatív gyógymód alkalmazójaként kezelhettem, sőt Ő maga is elsajátította és használta is az energetikai gyógyászatot. Ez még közelebb hozott minket egymáshoz. Őszinte, mély barátsággá alakult a kapcsolatunk, amelynek ereje, bizalma és támogatása az utolsó napig is aktív marad és a szívemben tovább él, ahogy az arca és a mosolya….

 

  1. május 16.

 

Őszinte szeretettel és tisztelettel adózva Papp Katalin emlékének:

Burmeister Zsuzsa

Kommentek(0)