Tekintsd meg a hír részleteit

Beszámoló a 2019. évről
Közzététel időpontja: 2020-01-16 01:07:36
  • Hírek

Kedves Tájépítészek! Kedves Kollégák!

A 2019-es év lezárultával egy eseménydús, programokban gazdag évet tudhatunk magunk mögött. Ezúton szeretnénk megköszönni minden kollégának az egész évben nyújtott segítséget és közreműködést!

Rövid összefoglalóban szeretnénk tájékoztatást adni a 2019-es évben végzett  legfontosabb tevékenységeinkről:

Országos Tájépítész Szakmai Konferencia - Tapolca, 2019. február 12-15.

A 4 napos konferencia alatt reggel 9 órától este 18 óráig zajlottak az előadások és interaktív műhelybeszélgetések, amelyek a „Természetközeli táj- és kerttervezés” témakörre irányultak. Elismert hazai és külföldi tájépítészek osztották meg gondolataikat a természetközeli városi terek, parkok, kertek létrehozásának lehetőségeiről. 12.-én egy napos workshopot tartott Noel Kingsbury, majd a 13-ai magyar napot követően 14.-én világhírű külföldi előadók tartották meg előadásaikat, mint Noel Kingsbury, Claire Takacs, Cassian Schmidt és Sabine Plenk. A külföldi előadásokra szinkrontolmácsot kértünk fel az előadások fordítására.

Tájépítészet hónapja - Budapest, 2019. április 23-24.

2019. április 23-án egy nemzetközi vonatkozású, a Közös ügyünk a tájépítészet szakmai kiállítás megnyitójával kezdődött a rendezvény. A kiállítást a Szent István Egyetem Budai Campusán tekinthették meg az érdeklődők, ahol 18:00 órától az Év Tájépítésze Díj Gála vette kezdetét. Az Év Tájépítésze Díj Gálát minden év áprilisában az MTSZ a Magyar Építész Kamarával közösen szervezi meg.

A 2019-es Év Junior Tájépítésze Héjjas Luca lett, az Év Tájépítésze Andor Anikó lett. Másnap este került sor a Tájépítészek Világszerte konferenciára a Budapesti Építészeti Központban (FUGA), melyre számos külföldi előadót hívtunk meg a konferencia sikerének biztosítására és a színvonalának emelésére: Andrea Tutundzic – Szerbia, Iva Rechner – Horvátország, Nico Tillie – Hollandia, Ványolós Endre – Kolozsvár, Martin van der Thorn – Hollandia, Michael Jakob. A külföldi előadókon túl a legkiemelkedőbb MLA-s tájépítész hallgatók egy-egy rövid előadás formájában bemutatták azokat a sikeres projekteket, melyeken az év során dolgoztak.

A konferencia végén a nemzetközi gyakorlatban dolgozó emberek, kötetlen társalgás során oszthatták meg egymással a saját tapasztalataikat, küzdelme

Kommentek(0)