Tekintsd meg a hír részleteit

  • Főoldal
  • /
  • Hírek
  • /
  • Bardóczi Sándor az Év Tájépítésze 2022-ben!
Bardóczi Sándor az Év Tájépítésze 2022-ben!
Közzététel időpontja: 2022-05-03 16:02:24
  • Hírek

A sikeresen lezajlott a jubileumi djátadó gála. Az Év Tájépítésze 2022-ben Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze lett. A közönségdíjat Báthoryné Nagy Ildikó Réka, míg az Év Junior Tájépítésze díjat Tapasztó Lejla nyerte.

A zsűri két körben hozta meg döntését.
A második szavazás a laudációk meghallgatása után történt és az elhangzott méltatások alapvetően befolyásolták a végső eredményt.
 
A laudáció előtt, Bardóczi Sándor bejegyzését idézzük (dátum: április 30. - GÁLÁT követő nap) : "Csak hazánkban honos, endemikus faj, általában április végén, egyetlen napig virágzik. 2012-ben fedezték fel, azóta mindig apró módosulások voltak érzékelhetők a föld felett látható részein. Az evolúciója kitapintható. A gyökerei erősek, a szeretettel élnek szimbiózisban, rengeteg értékes tápanyagot tartalmaznak, amelyek még kiaknázatlanok a társadalom számára. A súlya miatt a népi gyógyászatban karerősítőként is használják. A szakma adja a szakmának ezért különösen értékes, védett, becses faj. Az orvostudomány a magyar tájépítészet nevű kórban szenvedők (ez egy különös, a populáció elhanyagolható százalékát érintő, ámde gyógyíthatatlan betegség) panaszainak enyhítésére, akut gyógykezelésére használja, több-kevesebb sikerrel.
(Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, megtiszteltetés és nagy erkölcsi felelősség e díj birtokosának lenni. Igyekszem megszolgálni.) " #napiméhlegelő #Budapestutcáin
https://www.facebook.com/sandor.bardoczi/posts/5361580680552446
 
Bardóczi Sándort, Zöldi Anna az OCTOGON architecture&design magazine szerkesztője, újságírója méltatta.
 

A GÁLÁRÓL készült videóanyag egyelőre csak az FB-n érhető el a Tájépítészek Fb oldalán a videótárban.

https://www.facebook.com/tajepiteszek/videos/673039663887274

 

Az ünnepi este képei alább láthatók.

Kommentek(0)