Tekintsd meg a hír részleteit

 • Főoldal
 • /
 • Hírek
 • /
 • Az uniós mezőgazdasági politika tudásmegosztási és tanácsadási tevékenységekre gyakorolt hatásának értékelése
Az uniós mezőgazdasági politika tudásmegosztási és tanácsadási tevékenységekre gyakorolt hatásának értékelése
Közzététel időpontja: 2021-01-26 19:30:56
 • Hírek
 • Általános

A kezdeményezés adatai

Összegzés

Az értékelés az EU közös agrárpolitikája (KAP) keretében hozott valamennyi olyan intézkedésre kiterjed, amelyek hatással vannak a tudásmegosztási és tanácsadási tevékenységekre. Az értékelés keretében:

 • a tudástranszferre, az innovációra és a mezőgazdasági termelőknek és erdészeknek szóló tanácsadásra helyezzük a hangsúlyt, valamint
 • értékeljük, hogy az intézkedések eredményesek és hatékonyak-e, összhangban vannak-e az uniós szabályokkal és relevánsak-e, továbbá nyújtanak-e többletértéket

Az értékelés ezáltal alapul fog szolgálni annak meghatározásához, hogy megvalósult-e „a tudásátadás és az innováció előmozdítása a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban és a vidéki térségekben” elnevezésű KAP-célkitűzés.

Célközönség

Ebben a nyilvános konzultációban minden érdekelt fél részt vehet. Ezek többek közt a következők:

 1. mezőgazdasági termelők/erdészek és társulásaik/szervezeteik
 2. mezőgazdasági tanácsadók
 3. képzésszervezők
 4. tagállami hatóságok és szervek
 5. tudományos/kutatóintézetek, kutatók, szakértők
 6. a magánszektor érdekelt felei (és szervezeteik)
 7. környezetvédelmi és egyéb nem kormányzati szervezetek (NGO-k)
 8. mindazon személyek és szervezetek, akik, illetve amelyek véleményüknek a polgárok képviseletében történő kinyilvánítása révén hozzá kívánnak járulni az értékeléshez.

Miért indítottuk ezt a konzultációt?

A tudáscsere és az innováció számos szereplőt érint, különösen a mezőgazdasági termelőket/földkezelőket és azokat a szereplőket, akikkel kapcsolatban állnak. A képzés és tanácsadás, valamint az innováció létrehozása és terjesztése a mezőgazdasági termelők döntéshozatalának elősegítését szolgáló tevékenységek. E nyilvános konzultáció a közös agrárpolitika (KAP) ezen tevékenységekre gyakorolt hatásának értékelését hivatott támogatni. Az értékelés célja annak megállapítása, hogy megvalósulnak-e „a tudásátadás és az innováció előmozdítása a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban és a vidéki térségekben” elnevezésű KAP-célkitűzések, és hogy a vonatkozó intézkedések eredményesek, hatékonyak, koherensek és relevánsak-e, továbbá nyújtanak-e uniós hozzáadott értéket. E nyilvános konzultáció célja, hogy információkat és visszajelzéseket gyűjtsön az érdekelt felektől és a szélesebb nyilvánosságtól, és ezáltal hozzájáruljon az értékelés megalapozottságához.

A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe, amely az alábbi linkre kattintva érhető el 2021. február 2-ig. (A nyelv átállítását követően a kérdőív magyar nyelven is kitölthető.)

Emellett arra is lehetőség nyílik, hogy javaslataikat, véleményüket (magyar nyelven) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számára közvetlenül is megküldjék, így az ezúton becsatornázott észrevételeket, kéréseket összesítve továbbítjuk majd az uniós döntéshozók felé. Ez esetben a kérdőívre adandó válaszaikat, valamint egyéb észrevételeiket 2021. január 27-ig juttassák el Horváth Dóra számára a horvath.dora@nak.hu címre küldött e-mailen keresztül. 

Kommentek(0)