Tekintsd meg a hír részleteit

  • Főoldal
  • /
  • Hírek
  • /
  • A VPI mobil biciklitárolója (szponzorált cikk)
A VPI mobil biciklitárolója (szponzorált cikk)
Közzététel időpontja: 2022-03-29 15:00:52
  • Hírek

A mobil biciklitároló

Az ugrásszerűen növekvő városi biciklizés infrastrukturális igényeire reagálva a VPI Beton újgenerációs biciklitárolót fejlesztett ki. Különlegessége, hogy bárhova utólagosan is telepíthető és szükség esetén áthelyezhető, így nincs szükség építési tevékenységre, a városi biciklihasználat igényeire nagyon gyorsan lehet reagálni.

 

A növekvő városi biciklisforgalom kihívásai

A városokban évek óta egyre többen bicikliznek. A növekedésnek a városi közlekedést alapjaiban átalakító járványhelyzet is új lendületet adott. Szaporodnak a kerékpársávok, a szervizek nem győzik a forgalmat, mindenki biciklit vásárol és aktívan fedezi fel ennek a közlekedési módnak az előnyeit.

Ez egy hatalmas és kétségtelenül örömteli változás, ami azonban rengeteg kihívást hordoz magában. Ezek közül talán a legégetőbb, hogy a sokféle új helyszínen megjelenő biciklit gyakran egyszerűen nincs hova lekötni. Különösen nehéz erre megoldást találni azokon a helyeken, ahol a kerékpártárolást ideiglenesen kellene megoldani.

Mozgatható biciklitárolók

A kerékpártárolók telepítése többnyire időigényes és drága folyamat, illetve az adott helyszín átalakításával, építési tevékenységgel jár. De muszáj így lennie? Nem lenne jobb, ha a biciklitárolók a folyamatosan átalakuló igények szerint lennének kombinálhatóak és mozgathatóak?

Erre a célra tervezte a VPI Beton a VELÓ mobil biciklitároló rendszert, amelynek elemei ideiglenesen is telepíthetőek és az igény megszűnése után lapra szerelve tárolhatóak vagy máshova szállíthatóak, hogy ott és akkor bukkanjanak fel, ahol épp szükség van rájuk. Talpuk betonból készül, ami illetéktelen elmozdításukat gyakorlatilag lehetetlenné teszi, de szükség esetén véglegesen is az aljzathoz csavarozhatóak vagy rögzíthetőek.   

 

 

Rugalmasan alkalmazkodik

A VELÓ nagyobb tömegben is alkalmazható, akár 50+ darabot is egymáshoz lehet rögzíteni bármilyen aljzaton. Gyorsan telepíthető, könnyen összerakható, lapra szerelten szállítható és tárolható, így ideális lehet akár nagyobb rendezvények, például fesztiválok, futóversenyek, strandok, vásárok vagy ideiglenesen biciklivel használható területek tárolókkal való ellátására is. De emellett a mindennapi városi alkalmazásban is nagyon hasznos lehet, ha a kerékpártárolók bármikor átmozgathatóak egy másik helyszínre.   

A tároló mobilitásából következik az is, hogy ha telepítés után vagy használat közben derül ki, hogy a biciklitároló nem a legalkalmasabb ponton vagy kifejezetten rossz helyen van, akkor a VELÓ gond nélkül áthelyezhető. Ráadásul mivel nálunk sokan idényjellegűen bicikliznek, hasznos lehet, hogy a VELÓ a hideg hónapokban elrakható és ezzel hely szabadítható fel. Például így a téli időszakban autóparkolóként működő terület nyáron biciklitárolóként is hasznosítható. 

A VELÓ Budapesten

A VELÓ-t Budapesten már több helyszínen is telepítették: a 2021-ben az autóforgalomtól felszabadított Rakparton, az Árasztó-parton és több konferenciahelyszínen is sokan kötötték hozzá a biciklijüket.  Mindegyik alkalommal ugyanazok a VELÓ tárolók teljesítettek szolgálatot, és a helyszíni igénybevétel mellett gond és sérülés nélkül bírták az áttelepítést is. 

Bérelhető és Mono VELÓ

A VPI Beton a VELÓ-t bérelhető konstrukcióban is kínálja. Alkalmanként vagy akár egész idényre is lehet bérelni biciklitárolókat, a VPI csapata végzi a helyszínre szállítást, a telepítést és az elszállítást is.

A VELÓ fejlesztése nem áll meg. A legfrissebb termék az egyszemélyes, szóló kerékpártároló, a Mono VELÓ. Ezt a megoldást magányszemélyeknek, társasházaknak, kisebb üzleteknek, kávézóknak kínálják, ahol akár idényszerűen, akár napközben kell megoldani az érkező vendégek kerékpárjainak kulturált lekötését.

További információ, ajánlatkérés, megrendelés: https://velo.vpi.hu

VPI Kft.
+36 1 789 79 66
info@vpi.hu

VELÓ design: Varga Péter István, Nagy Mihály Márk

Fotó: Bohus Réka, Bognár Benedek (rakpart)

Kommentek(0)