Tekintsd meg a hír részleteit

  • Főoldal
  • /
  • Hírek
  • /
  • 2024-ben az MTSZ szervezi az IFLA EU konferenciát!
2024-ben az MTSZ szervezi az IFLA EU konferenciát!
Közzététel időpontja: 2024-01-10 14:09:28

  • Notice: Trying to get property 'name_hu' of non-object in /home/tajepit1/public_html/pages/news.php on line 54

Örömmel tudatjuk tagságunkkal és a tájépítész szakma szimpatizánsaival, hogy az IFLA EU 2023. december 15-i küldöttgyűlésén a résztvevő országok 51 delegáltja egyhangúan megszavazta, hogy a 2024-es IFLA EU közgyűlés és az azt megelőző nemzetközi tájépítész konferencia szervezője a Magyar Tájépítész Szövetség legyen. A döntés értelmében a soron következő IFLA EU konferencia helyszíne Budapest, időpontja 2024. október 17-20. A legutóbbi hasonló rangú szakmai eseményre negyven évvel ezelőtt, 1984-ben került sor hazai környezetben, amikoris Magyarország szervezte a IFLA konferenciát. A Mőcsényi Mihály professzor főszervezésében megvalósuló siófoki rendezvény alapozta meg a magyar tájépítészet nemzetközi  hírnevét, fontos mérföldkövet képezve a tájépítészet hazai önállósodásában, szakmai elismerésében.  

Az MTSz abban a hitben vállalta szervezést, hogy a konferencia kiváló lehetőség arra, hogy vendégül lássuk a tájépítész szakma legrangosabb nemzetközi képviselőit, hogy a hazai tágabb szakmai közönség és a magyar társadalom előtt is bizonyítsuk szakmánk és hivatásunk jelentőségét a klímaváltozás és a globális környezeti problémák kezelésében, az élhető emberi környezet megteremtésében.

A részletekről a szervezés előrehaladtával folyamatosan tájékoztatunk benneteket honlapunkon, közösségi felületeinken illetve egyéb hírcsatornáinkon, és bízunk támogatásotokban úgy szervezés, mint a lebonyolítás során.

Az MTSz vezetősége nevében

Fekete Albert, MTSZ IFLA EU képviselő

Kommentek(0)