Tekintsd meg az esemény részleteit

Vízmegtartás a városokban, a vízparti zöldfolyosók.....
Esemény időpontja: 2021-11-30 18:01:00 - 2021-11-30 20:00:00
Mentés Google Naptárba
dr. Csizmadia Dóra tájépítész ZOOM előadása. A Csokonai Kulturális Központ Könyvtárának szervezésében. Vízmegtartás a városokban, a vízparti zöldfolyosók, fenntartható csapadékvíz-gazdálkodás és patak revitalizáció
Regisztráció: barta.ildiko@dokuinfo.hu
Az esemény zoom linkje:
https://us04web.zoom.us/j/9772589205...
Meeting ID: 977 258 9205
Passcode: 585602
 
 
Vízmegtartás a városokban, a vízparti zöldfolyosók, fenntartható csapadékvíz-gazdálkodás és patak revitalizáció
- Külföldi példák, Hamburgból, és Nyugat-Európából - zoom

A lehulló csapadékmennyiség évi szintje talán kevésbé változik, de a csapadékmennyiség egyszerre lehulló mennyisége viszont drámaian változott. Érezzük a bőrünkön, a talajainkon. (?) Érezzük ezt városban?
 
A helyesen kezelt egyszerre lehulló vízmennyiség tudatos kezelése a jövő szempontjából életbevágó.
 
dr. Csizmadia Dóra tájépítész városi vízmegtartási technikákkal foglalkozik, eleinte Magyarországon, jelenleg Németországban.
 
Munkáiról, illetve az ezekben alkalmazott előremutató megoldásokból hoz egy csokorra valót.
 
Hogyan gondolkodik egy tájépítész a városban, hogyan kezeli a hirtelen lezúduló záporvizeket, holott oly sok burkolt városi felületünk van, milyen hathatós megoldások vannak erre? Tanuljuk közösen erről, tudnunk kell ezekről városlakóként, vagy bármekkora település lakosaként, polgárként és településtervezőként, önkormányzatoknál szakértőként dolgozóként, politikusként is.

A fenntartható városi csapadékvíz-gazdálkodás alkalmazásának egyes országokban már kialakult gyakorlata van új beépítések esetén, ám a meglévő városi környezetbe való integrálása még alig vizsgált.
 
E hiányosságok pótlására Csizmadia Dóra, a SZIE Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola PhD-hallgatója hazánkban elsőként vizsgálta meg a fenntartható csapadékvíz-kezelés módszereinek és eszközeinek városi alkalmazhatóságát a területhasználattal való összefüggésben.
 
 

Kommentek(0)