Tekintsd meg az esemény részleteit

TN 6. Tájodüsszeia 2020(21)
Esemény időpontja: 2021-12-03 14:44:00 - 2021-12-03 14:55:00
  • Hírek
  • Általános
  • Kiállítás
Mentés Google Naptárba
2020(21) Tájodüsszeia  kiállítás, a harmadik alkalommal került megrendezésre Magyarországon. Idén is a magyar tájépítészet legszínvonalasabb alkotásait válogatták ki a kiállításra (terveket, kutatásokat, megvalósult alkotásokat).

 

2020(21) Tájodüsszeia  kiállítás a harmadik alkalommal került megrendezésre Magyarországon. Idén is a magyar tájépítészet legszínvonalasabb alkotásait válogatták ki a kiállításra (terveket, kutatásokat, megvalósult alkotásokat).

Idén összesen 40 tájépítész munkája került kiállításra a jelentkezők közül, akik a bemutatott tájépítészeti projektek alkotói, tervezői.

A Tájodüsszeia kiállítás 5 évente kerül megrendezésre Magyarországon.

A kiállítás rendezői voltak a MÉK Tájépítészeti Tagozata és a Magyar Tájépítész Szövetség illetve 2020(21)-es évben felsorakozott melléjük a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Tájépítészeti,Településtervezési és Díszkertészeti Intézete is.

 

Az előző kiállítások anyaga országhatárokat átlépve vándorolt és erre most  is lehetőség van!!!!

Kiállítás szervezés és a kiadvány elérhetősége kapcsán az  info@tajepiteszek.hu kaphatnak tájékoztatást.

 

 

A kiadvány  info@tajepiteszek.hu emailcímen rendelhető.

ELŐZMÉNYEK: 

Idézet a 2020/21 TÁJODÜSSZEIA kiállítás megnyitó köszöntője
Elhangzott 2021. június 24-én a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Budai Campusz dísztermében

"13 évvel ezelőtt - a Tagozat akkor újonnan megválasztott vezetősége – (velem együtt Bardóczi Sándor, Szilágyi Kinga, Nemes Zoltán, Sándor Tamás és Szloszjár György) két fontos dologgal szembesült.


Egyrészt azzal, hogy még az érdeklődő értelmiségi közönségnek is csak felszínes (esetenként téves) ismeretei vannak arról, hogy mi is az a tájépítészet, mit csinálnak a tájépítészek, miért van szükség tájépítészetre, és mi mindennel vagyunk képesek hozzájárulni az országunk, a településeink fejlődéséhez, környezetünk alakításához.


Másrészt azt láttuk, hogy még maguk a tájépítész szakmagyakorlók – tervező kollegáink - sem ismerik egymás munkáit, szakmai eredményeit.


Ezért határoztuk el, hogy a tájépítészet széleskörű megismertetése, a tájépítész szakmagyakorlók eredményei bemutatása érdekében átfogó kiállítást rendezünk.

Célunk befelé (a szakma felé) az identitás erősítése, kifelé (a társadalom felé) pedig identitásunk azonosítása volt. Az első – utólag büszkén elmondhatjuk, hogy nagy sikerű és pozitív visszhangot kiváltó TÁJODÜSSZEIA kiállítás - 2010 májusában - került megrendezésre a FUGA Építészeti Központban." 

Teljes szöveg itt.

Visszatekintés : 

2015 Tájodüsszeia az Építészfórumon

2015 Tájodüsszeia

2010 Tájodüsszeia

képek forrása:  Almási Balázs a sorozat arculattervezőjének honlapjáról

 

A következő kiállítás tervezett időpontja 2025!

 

 

Kommentek(0)