Tekintsd meg az esemény részleteit

Tájkarakter és zöldinfrastruktúra online műhelytalálkozó
Esemény időpontja: 2021-04-12 10:00:00 - 2021-04-12 15:00:00
  • Hírek
  • Konferencia
  • Események
  • Képzés
Mentés Google Naptárba
A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok

Kedves Kolléga!

Az Agrárminisztérium koordinációjában „A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok” címmel stratégiai kutatási programot valósítunk meg kutatók széles körének bevonásával, amelynek eredményei a véglegesítés előtt állnak. A zöldinfrastruktúra megőrzését és fejlesztését biztosító stratégiai keretek, fejlesztési célok, valamint a tájkarakter-rendszer alkalmazási módjának meghatározása keretében a csatolt meghívó & program szerint online műhelytalálkozót szervezünk, melyre ez úton szeretnénk tisztelettel meghívni.

A műhelybeszélgetés 2021. április 12-én két szekcióban valósul meg (10:00-12:00 Tájkarakter; 13:00-15:00 Zöldinfrastruktúra). Kérjük, hogy részvételi szándékát 2021. április 9-ig regisztrációjával szíveskedjen jelezni.

A regisztrációt követően e-mailben küldjük meg a részvételhez szükséges linket és a szükséges technikai információkat.

Közreműködésére feltétlenül számítunk.

Kérjük, hogy amennyiben az esemény kollégái vagy partnerei érdeklődésére is számot tarthat, továbbítsa részükre a meghívót!

                                    

Köszönettel és üdvözlettel:

Dukát Zsófia főosztályvezető
Agrárminisztérium
Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály

 

Részletes program:

A rendezvény időpontja: 2021. április 12. (hétfő) 10:00-12:00 valamint 13:00-15:00 óra között

9:45 – 10:00 Csatlakozás az online felülethez, technikai jellegű információk

BEVEZETŐ ELŐADÁS
10:00 - A TÁJKARAKTER ÉS A ZÖLDINFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSI ELEMEK AKTUALITÁSAI (Tar Gyula, Agrárminisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály)

TÁJKARAKTER SZEKCIÓ
10:15 - A TÁJKARAKTER KUTATÁS KÖZIGAZGATÁSI ALKALMAZÁSA (Kincses Krisztina, Agrárminisztérium, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály)
10:30 - A TÁJKARAKTER MEGHATÁROZÁS FOLYAMATA A tájkarakter kutatás eddigi eredményei – országos és helyi módszertani eredmények (Dr. Konkoly-Gyuró Éva, Tájműhely - Lechner Tudásközpont)
11:00 - HELYI SZINTŰ TÁJKARAKTER ELEMZÉS ÉS ÉRTÉKELÉS a helyi érintettek bevonásával a Tápió-vidék mintaterületen (Dr. Boromisza Zsombor, Ormos Imre Alapítvány)
11:20 - A TÁJKARAKTER-TUDÁSTÁR TERVEZETT FELÉPÍTÉSE, TARTALMA, ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI - Csőszi Mónika, Lechner Tudásközpont)
11:40 – 12:00 - Kérdések & válaszok

- Szünet –

ZÖLDINFRASTRUKTÚRA SZEKCIÓ
13:00 - ORSZÁGOS ZÖLDINFRASTRUKTÚRA KUTATÁS A zöldinfrastruktúra kutatás keretei (Dr. Kollányi László, Ormos Imre Alapítvány)
13:10 - ORSZÁGOS ZÖLDINFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSI JAVASLATOK
Az országos zöldinfrastruktúra-fejlesztés tervezésének módszertani folyamata (Vaszócsik Vilja, Lechner Tudásközpont)
Az országos zöldinfrastruktúra kutatás alkalmazási lehetőségei természetmegőrzési szempontból (Dr. Török Katalin – Dr. Szitár Katalin, Ökológiai Kutatóközpont)
13:40 - A ZÖLDINFRASTRUKTÚRA-KUTATÁS TELEPÜLÉSCSOPORTOS ELEMZÉSI eredményeinek bemutatása (Dr. Kollányi László, Ormos Imre Alapítvány)
14:00 - A TELEPÜLÉSI ZÖLDINFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉS sajátos feladatai, lehetőségei (Báthoriné Dr. Nagy Ildikó Réka, Ormos Imre Alapítvány)
14:30 - A ZÖLDINFRASTRUKTÚRA-KUTATÁS ÉS -ALKALMAZÁS TOVÁBBI LEHETŐSÉGEI az előkészítés alatt álló projektben (Tar Gyula, Agrárminisztérium − Csőszi Mónika, Lechner Tudásközpont)

14:45 – 15:00 - Kérdések & válaszok

Kommentek(0)