Tekintsd meg az esemény részleteit

  • Főoldal
  • /
  • Események
  • /
  • Placemaking Days Budapest // New European Bauhaus Festival side event
Placemaking Days Budapest // New European Bauhaus Festival side event
Esemény időpontja: 2022-06-10 00:00:00 - 2022-06-11 23:59:00
Mentés Google Naptárba
Szó lesz a városi terek inkluzív és fenntartható használatáról, a körkörös gazdaságról, a Duna-part újragondolásáról, a kollaboratív szomszédságok és városrészek kialakításáról. Ott lesznek a lezárt rakparton és a nem használt 2-es villamos viaduktban.
 
Vigadó előtti pesti alsó rakpart és viadukt, Budapest 1051, Magyarország
 
Időtartam: 1 nap
 
Nyilvános Bárki a Facebookon vagy azon kívül
 
A nyár indításaként Budapest lakossága ismét birtokba veheti a pesti rakpartot, melyet mi is megünneplünk: idén első alkalommal rendezzük meg a nemzetközi ??? ???????? ??????? Fesztiválhoz kapcsolódóan a Placemaking Days elnevezésű programot a fővárosban.
 
Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, élhetőbb városi tereket nem csak óriás beruházásokkal, hanem a közösség összefogásának erejével, kreativitásával és kis költségvetéssel is létre lehet hozni.

A kétnapos fesztiválon szó lesz a városi terek inkluzív és fenntartható használatáról, a körkörös gazdaságról, a Duna-part újragondolásáról, a kollaboratív szomszédságok és városrészek kialakításáról. És szombaton egy valódi Placemaking eseményre kerül sor a lezárt rakparton és az évek óta nem használt 2-es villamos alatti viaduktban.
 
// ???????
Június 10. péntek: workshopok a KÉK-ben és a BME-en
9:00 - 18:00 // Workshop a kreatívipari felsőoktatási intézmények hallgatói részére a BME Rajzi és Formaismereti Tanszékén
14:00-18:00 // Placemaking gyakorlatok Európában nemzetközi workshop (EN)
Jelentkezés, érdeklődés: info@kek.org.hu
Június 11. szombat: Placemaking esemény a rakparton!
9:00-14:00 // DIY (csináld magad) kreatív placemaking workshop a Valyóval
14:00-15:30 // Körkörös gazdaság kerekasztal beszélgetés és workshop
15:00-17:00 // MOME workshop: Milyen egy NEB értékekre épülő városrész? Hogyan fedezzük fel (újra) a Duna-partot?
18:30 - 20:00 // Placemaking in Europe discussion - From public spaces to communities (EN)
20:20 - Pecha Kucha Night Budapest: Placemaking a fenntarthatóság-design eszközeivel (EN/HU)
// A programok ingyenesen látogathatóak, egyszeri regisztráció szükséges!
// A program megvalósításában együttműködő partnerek és szervezők:
BME Rajzi és Formaismereti Tanszék
Budapest Design Week
Eutropian
Express Innovation Agency
Kortárs Építészeti Központ (KÉK)
Magyar Formatervezési Tanács
METU
MOME
Placemaking Europe
re:Kreators
Valyo - Város és Folyó
// Mi is az a “???????????”?
A placemaking egyben egy filozófia és gyakorlat: együttműködésen alapuló folyamat olyan nyilvános terek létrehozására, amelyeket szeretnek az emberek, és amelyekhez kötődni tud a helyi közösség.
Bár Magyarországon ez még egy kevéssé használt városfejlesztési gyakorlat, Budapesten az elmúlt években már egyre több civil szervezet és önkormányzat hozott létre ilyen projekteket, felismerve a módszerben rejlő lehetőségeket - köztük maga a Valyo Egyesület által tavaly és idén is megszervezett RAKPART.
A program egyúttal kapcsolódik az őszi Budapest Design Week programjához is!
A ??????????? ???? ???????? a ??? ???????? ??????? Fesztivál magyarországi társrendezvényeként valósul meg. A New European Bauhaus mozgalom célja egy fenntartható, inkluzív és szép jövő megtervezése, fókuszában az élhető környezet megteremtése áll. A placemaking projektek legtöbbször összhangban állnak a NEB három legfontosabb hívószavával: inkluzivitás, fenntarthatóság és esztétika - ezeket a célokat kutatva fogjuk mi is eltölteni ezt a hétvégét a bevont szakemberekkel és a városlakókkal.
// Mi az a ??? ???????? ????????
Milyen Európában szeretnél élni? Mit jelent a fenntartható, esztétikus és mindenki számára nyitott város? A New European Bauhaus (NEB) kezdeményezés célja egy élhető, inkluzív, minőségi élményekre és esztétikai alapelvekre alapozott, mindenki számára megfizethető, fenntartható, körkörös gazdaságra épülő európai életforma közös megteremtése. Fókuszában az élhető környezet megteremtése áll. A kezdeményezés a European Green Deal leképezése a társadalom számára, amely hidat képez a művészet, a kultúra, valamint a tudomány, a technológia között, továbbá a különböző generációk összekapcsolását és az össztársadalmi mobilizáció fejlesztését célozza.
További részletek:
https://epiteszforum.hu/formaljuk-egyutt-a-fenntarthato...
— ENG —
With the start of the summer, the people of Budapest can once again take possession of the Pest embankment, which we celebrate with a truly appropriate program: this year we organize the Placemaking Days in Budapest for the first time, joining the New European Bauhaus Festival programs. Our goal is to draw attention to the fact that more livable urban spaces can be created not only with huge investments, but also with a small budget and the power of community cohesion.
During the 2-days festival we will touch the topics of inclusive and sustainable urban places, the circular economy, the rethinking of Budapest embankment and the co-creation of collaborative neighborhoods.
// PROGRAM
Friday 10th June
* Placemaking practices in Europe (EN) - KÉK, Eutropian
Saturday 11th June
interactive programs all day at the ‘Vályó’ embankment in front of Vígadó square, Pest
MOME Workshop: What makes a NEB Neighborhood?
MOME Workshop: [Re]Discovering the Danube
Workshop and roundtable: Placemaking Europe / ReKreators (EN) - Eutropian. KÉK
Circular Economy Roundtable - Express Innovation Agency
Pecha Kucha Night Budapest: Placemaking with sustainable and design tools
DIY Placemaking programs
// The programs are free, details soon!
But what is “placemaking”?
Placemaking is both a philosophy and a practice, a collaborative process to create public spaces that people love and can attach to.
Although this is a little-used urban development practice in Hungary, more and more NGOs and municipalities have set up such projects in Budapest in recent years, recognizing the potential of the method - including RAKPART, organized by the Valyo Association last year and again this year.
The program collaborates with the Budapest Design Week 2022!
Placemaking Days Budapest is a co-event of the New European Bauhaus Festival in Hungary. The New European Bauhaus movement aims to design a sustainable, inclusive and beautiful future, with a focus on creating a livable environment. Placemaking projects are most often in line with NEB’s three key words: inclusivity, sustainability and aesthetics - these are the goals we will be spending this weekend with both the professionals involved and the citizens.
Organisers:
BME Rajzi és Formaismereti Tanszék
Budapest Design Week
Eutropian
Express Innovation Agency
Kortárs Építészeti Központ (KÉK)
Magyar Formatervezési Tanács
METU
MOME
Placemaking Europe
re:Kreators
Valyo - Város és Folyó 
Kevesebb jelenjen meg

Kommentek(0)