Tekintsd meg az esemény részleteit

Lippay János - Ormos Imre - Vas Károly Tudományos Ülésszak
Esemény időpontja: 2021-11-29 12:00:00 - 2021-11-29 15:00:00
  • Általános
  • Szakmai napok
Mentés Google Naptárba

A „Lippay János - Ormos Imre - Vas Károly Tudományos Ülésszak” több évtizedes múltra tekint vissza a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint jogelőd intézményeinek Budai Campusán.

A rendezvény 1962-től 1996-ig „Lippay János Tudományos Ülésszak”, 1998-tól „Lippay János - Vas Károly” majd 2003-tól 2009-ig „Lippay János - Ormos Imre - Vas Károly Tudományos Ülésszak” címmel biztosított lehetőséget a hazai kertészettudomány, élelmiszertudomány, valamint tájépítészet és településtervezés témában kutatást folytató egyetemek, kutatóintézetek valamint szakterületileg érintett szervezetek bemutatkozására.

Mivel Lippay János 1606-ban, 415 éve született, az idei tanácskozás célja egyben a névadó előtti tisztelgés, másrészt egy korábbi tudományos konferenciasorozat újraindítása.

A konferencia szekcióit kiegészítjük egy, a fiatal kutatók bemutatkozását segítő szekcióval:

„Ifjú Tehetségek Találkozója – Scientific Meeting for Young Researchers” címmel, ami az azonos néven, több éven át megrendezett önálló konferencia integrálása a LOV Tudományos Ülésszakba.

A szekcióban a kertészettudomány, élelmiszertudomány, valamint a tájépítészet és településtervezés szakterületen kutató BSc, MSc, és PhD hallgatók, valamint fiatal posztdoktorok mutathatják be kutatási eredményeiket magyar vagy angol nyelvű előadással és poszterrel.

A szekció célja a hallgatók és fiatal kutatók tudományos előmenetelének segítése és annak ösztönzése, hogy minél többen a tudományos pályát válasszák hivatásuknak.

forrás: https://lov.uni-mate.hu/?fbclid=IwAR1HXX5udObWqFtRT-EHXVhscOP68hXv1GSAYKrbOv5nBd6LWRsVGbC9p_o

Előző alkalmak elérhető kiadványai itt: https://tajk.szie.hu/kutatas/lov

 

Kommentek(0)