Tekintsd meg az esemény részleteit

Kertörökség és kommunikáció -konferencia
Esemény időpontja: 2023-04-20 00:00:00 - 2023-04-22 22:21:00
  • Konferencia
Mentés Google Naptárba
Magyar Kertörökség Alapítvány nemzetközi konferenciájának középpontjában a kommunikáció témaköre áll. Arra keresi a választ, hogy ma a különböző generációk számára hogyan adjuk át mindazt a tudást, információt, amely e történeti örökséghez kapcsolódik.

Kertörökség és kommunikáció konferencia

Idei nemzetközi konferencia középpontjában a kommunikáció témaköre áll. Arra keresi a választ, hogy ma a különböző generációk számára hogyan adjuk át mindazt a tudást, információt, amely e történeti örökséghez kapcsolódik. A szakmai tanácskozást változatos, nagyközönségnek szóló programok kísérik a Petőfi Irodalmi Múzeumban és a Károlyi-kertben.

A kertörökség történeti, helytörténeti, művészeti, társadalmi jelentősége mellett egyben természeti, táji, ökológiai, botanikai értékek közvetítője, kertjeink a rekreáció, a turizmus kedvelt helyszínei, kulturális programok befogadói, szervezői. Az április 20-22. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia célja a nyomtatott információátadás mellett a digitális világ innovatív eszközrendszere nyújtotta lehetőségek bemutatása és megvitatása. Neves nemzetközi és hazai előadók részvételével, műhelybeszélgetésekkel és a nagyközönség számára nyitott gyermek-, valamint felnőtt programokkal várjuk a téma iránt érdeklődőket.

Ez évi konferenciánk legfőbb témái azt kutatják, milyen eszközökkel lehet felkelteni és fenntartani az emberek érdeklődését egyik legszebb élő és művészi örökségünk, a kertek csodálatos világa iránt, és hogyan segítheti a mai modern eszközrendszer visszavezetni az egyént a természet, a művészet és a közösség valóságába.

Kommentek(0)