Tekintsd meg az esemény részleteit

  • Főoldal
  • /
  • Események
  • /
  • AZÉRT A VÍZ AZ ÚR a klímaváltozás kihívásai és válaszai
AZÉRT A VÍZ AZ ÚR a klímaváltozás kihívásai és válaszai
Esemény időpontja: 2023-03-23 10:00:00 - 2023-03-23 16:30:00
Mentés Google Naptárba
A hazai települések vezetői megismerhetik azokat a lehetőségeket, amelyeknek birtokában eredményesen alakíthatják lakóhelyüket ellenállóvá a klímaváltozás negatív hatásaival szemben, és példákat kapnak a jelenleg alkalmazott műszaki és egyéb megoldásokról.

Azért a víz az úr

a klímaváltozás kihívásai és válaszai

 

Időpont: 2023. március 23. csütörtök, 10:00 óra

Helyszín: Tata, Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tópart sétány. 2.

Regisztráció: https://bit.ly/Tata20230323

A konferencia MÉK által akkreditált továbbképzés. Kreditpont igazolásáért jelentkezzen a regisztrációs pultnál.

 

A klímaváltozás már nemcsak egy elvont, távoli elmélet, hanem létező jelenség, amelynek hatásai a hazai településeket is komoly kihívások elé állítják. A hirtelen lezúduló csapadék, az áradásokat követő szárazság, valamint nyári hőségnapok során a közterületek, épületek korábban nem tapasztalt mértékű felmelegedése komoly hatással van mind a települési infrastruktúrákra, mind a lakosság életminőségére is. A kihívások között ott szerepel a szükséges ismeretek hozzáférhetőségének nehézsége is. Éppen ezért a konferencia szervezésével az elérhető tudás, és a jó példák megosztását tűztük ki.

A konferencia célja, hogy a hazai települések vezetőivel megossza azokat az ismereteket, amelyeknek birtokában eredményesen alakíthatják lakóhelyüket ellenállóvá a klímaváltozás negatív hatásaival szemben, valamint példákat mutasson be a jelenleg alkalmazott műszaki és egyéb megoldásokról.

 

 

Kommentek(0)