Tekintsd meg az esemény részleteit

21. századi barnamezős városfejlesztés konferencia
Esemény időpontja: 2021-12-09 09:01:00 - 2021-12-09 13:30:00
Mentés Google Naptárba
A Fővárosi Önkormányzat megfizethető lakásokat és egészséges, zöld környezetet, élhető és élettel teli városrészeket szeretne kialakítani Budapesten, ennek érdekében indította el az Otthon Bp-en programot. Online ingyenes regisztráció dec o6-ig.

link a teljes leíráshoz és a regisztrációhoz:

https://enbudapestem.hu/barnamezoskonferencia?fbclid=IwAR3ItL-PhidwOp-fZvaneWBLVn4MGzOwXsdu6B4Y7qCe9Qj4-qqmHHy3KVs

A Fővárosi Önkormányzat megfizethető lakásokat és egészséges, zöld környezetet, élhető és élettel teli városrészeket szeretne kialakítani Budapesten, ennek érdekében indította el az Otthon Budapesten programot. A program keretein belül most a 21. századi barnamezős városfejlesztés projekt kezdődik el.  A projekt célja, hogy felmérje milyen fejlesztések történnek jelenleg a városban, meghatározzon egy egységes jövőképet, és ez alapján szabályozási változtatási javaslatokat fogalmazzon meg. A városházi gondolkodás kiterjesztése érdekében december 9-én ingyenes, mindenki számára nyitott, online szakmai konferenciát szervezünk.

Újabb állomás az Otthon Budapesten programban

A fenti célok elérése érdekében az Otthon Budapesten programhoz kapcsolódó új projekt által vizsgált tématerületek:

  • A 21. században az újonnan beépítésre kerülő területeken zajló fejlesztéseknek milyen kritériumrendszernek kell megfelelniük?
  • Hogyan lehet a meglévő, beépíthető, jelenleg használaton kívüli területeinkkel való gazdálkodás a város és lakói számára előremutató?
  • Területi, környezeti és társadalmi – gazdasági vonatkozásban is hogyan lehetnek fenntarthatóak az új fejlesztések?
  • Hogyan tudjunk már a fejlesztések tervezésénél minél jobban figyelembe venni a klímatudatosságot és kezelni az egyre fokozódó környezeti problémákat városi léptékben?
  • Hogyan tudnak az önkormányzatok, a tervező és befektető szakma az eddigieken túlmutató együttműködést kialakítani?

Ezeket kérdéseket és a projekt egész folyamatát részletesen körüljárja a Budapest – a mindenki számára élhető város című vitairat.

A konferencia a fenntartható területgazdálkodás, innovatív lakosságmegtartás, ösztönző fejlesztési környezet témáit járja körül:

  • A területi és területgazdálkodási vonatkozású előadások a barnamezős területekre és a kompakt város kialakításának feltételrendszerére fókuszálnak.
  • A társadalmi-gazdasági vonatkozású előadások egy minden tekintetben ideális fejlesztői környezetben keresik a lakhatási válság újszerű megoldási lehetőségeit a piaci szereplők és szakértők szemüvegén keresztül.
  • A fenntarthatóságot, mint horizontális szemléletmódot most a város alkalmazkodó képessége szempontjából vizsgáljuk, külföldi kitekintéssel a pozitív energiamérlegű fejlesztési területekre.

Időpont: 2021. december 9. 9:00 – 13:30

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2021.12.06-ig lehet.

Előadók

Erő Zoltán, Budapest főépítésze

Albrecht Ute, Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft.

Szilvási Pál, Ingatlanfejlesztői Kerekasztal

Pósfai Zsuzsanna, Periféria Központ

Kurucz Regina, HuGBC

Ekés András, Mobilissimus

Lőcsei-Tóth Kinga, Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

Renée Heller (NL), Amsterdam University of Applied Science

Frans Verspeek (NL), Smart Cities and Communities ATELIER

Kommentek(0)