2015: TÁJODÜSSZEIA - az elmúlt évek legjelentősebb tájépítészeti munkái

Kategória: 
Címkék: 

A Tájépítészet Hónapja keretében 2015. május 7. és 29. között kerül megrendezére a hazai tájépítész szakma legfontosabb seregszemléje. A 2015:TÁJODÜSSZEIA nagyszabású szakmai kiállítás, melyen mintegy 50 kiállító 180 munkája jelenik meg.

2015: TÁJODÜSSZEIA - az elmúlt évek legjelentősebb tájépítészeti munkái
2015. május 07. - 10:00, csütörtök - 2015. május 29. - 18:00, péntek
A kiállítók az elmúlt 5 év alatt megvalósult kert- és szabadtérépítészeti munkáinak, társadalmi és művészeti akcióinak, települési tájra és regionális léptékekre kiterjedő koncepcióinak, kutatási és design tevékenységét mutatják be.
 
A 2010-es debütálása után második alkalommal bemutatkozó vándorkiállítás idén a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ), a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata (MÉK-TKT), valamint a V4 országok tájépítész szövetségei együttműködésében valósul meg.
 
Az ünnepélyes megnyitón, 2015. május 7-én, csütörtökön a Pesti Vigadó V. emeleti kiállítóterében köszöntőt mond Vincze Attila, az MTSZ elnöke, Schuchmann Péter, a MÉK-TKT elnöke, M. Szilágyi Kinga, a BCE Tájépítészeti Karának dékánja, valamint Ferencz István, az MMA Építőművészeti Tagozatának elnöke. A kiállítás nyílt, a budapesti helyszín után a következő hónapokban Pécsett, Győrben, Nyíregyházán, Debrecenben, Székesfehérváron és Békéscsabán tervezik bemutatását. A V4 országok sikeres közreműködésének köszönhetően Czech Landscape and Garden Society (SZKT) által további csehországi, a lengyel Landscape Architecture Association (SAK) által lengyelországi, a Slovak Association of Landscape Architects (SALA) együttműködésében pedig szlovákiai helyszínek vannak kilátásban.
 
A rendezvényt 2015. május 8-án, pénteken, 2015:TÁJODÜSSZEIA nemzetközi szakmai konferencia kíséri, amelynek a FUGA Kortárs Építészeti Központ ad helyet. A konferencián megjelennek a TÁJODÜSSZEIA hazai és külföldi kiállítói.
 
 
Megnyitó:                                           2015. május 7. 17:00                                
Helyszín:                                            Pesti Vigadó, V. emeleti kiállítóterem, Budapest V. Vigadó tér 4.
 
 
A kiállítást megnyitja:                    
Vincze Attila, elnök, Magyar Tájépítészek Szövetsége
Schuchmann Péter, elnök, Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata
M. Szilágyi Kinga, dékán, Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kar
Ferencz István, tagozatvezető, Magyar Művészeti Akadémai Építőművészeti Tagozata
 
        
A kiállítás megtekinthető 2015. május 7-29-ig, minden nap 10-19 óra között. A kiállítás a megnyitó napján ingyenesen látogatható, azt követően a belépőjegy ára 800 Ft.
 
Nemzetközi szakmai konferencia:            2015. május 8. 10:00-15:00
Helyszín:                                                   FUGA Kortárs Építészeti Központ, Budapest V. Petőfi Sándor u. 5.
 
A konferencia angol nyelvű,  a részvétel ingyenes.
 
További információk:
 
 
A Tájépítészet Hónapja keretében további kísérő események az Év Tájépítésze és Junior Tájépítésze Díj díjátadó gálaműsora, valamint a Landscape Architecture Europe 2015 évkönyv bemutatója.