Tekintsd meg a hír részleteit

TÁJODÜSSZEIA 2020
Közzététel időpontja: 2020-04-15 20:45:04
  • Hírek
  • Események
  • Kiállítás

Tisztelt tájépítész Kollégák!


A 2010-ban a FUGÁ-ban, 2015-ben pedig a Vigadóban megrendezett sikeres TÁJODÜSSZEIA kiállításokat követően a Magyar Építész Kamara Tájépítész Tagozata és a Magyar Tájépítészek Szövetsége megkezdte a „70 magyar tájépítészeti projekt” alcímet viselő TÁJODÜSSZEIA 2020
kiállítás előkészítését.


A kiállítás megrendezésére - a koronavírus járvány miatt előállt rendkívüli helyzetre való tekintettel - előreláthatóan 2021 I. negyedévében kerül majd sor.
A korábbi – a szakma elismerését elnyert - kiállítások kurátora Bardóczi Sándor volt, az arculati elemeket pedig Almási Balázs tervezte, akit erre a feladatra a kiállítás szervezői ismételten felkérték. Bardóczi Sándor másirányú elfoglaltsága miatt nem tudja vállalni a kurátori feladatokat, de tapasztalataival hozzájárul az előkészítő munka sikeréhez. Az elmúlt öt év legfontosabb tájépítészeti projektjeit és eredményeit a szakmának és a széles nagyközönségnek bemutató szakmai seregszemle sikere megköveteli, hogy a kényszerű halasztás ellenére annak előkészítése a veszélyhelyzet időszakában is folytatódjon, és az idei évben összeálljon az a digitális kiállítási anyag, amely a jövő évben fizikailag is bemutatható lesz.


A TÁJODÜSSZEIA 2020 kiállítás kurátora dr. Boromisza Zsombor tájépítész mérnök, a SZIE-TÁJK oktatási és kutatási dékánhelyettese, a Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék megbízott tanszékvezetője lesz, aki a kiállítás előkészítéséhez, (az anyagok küldéséhez és fogadásához, illetve a kiállítással kapcsolatos kommunikáció zökkenőmentes biztosításához) létrehozott egy internetes felületet, amelynek elérhetősége:


https://drive.google.com/drive/folders/1nS_EANsS5mkZ1i1slhy84gY-kBykHuSD?usp=sharing

tajodusszeia@gmail.com


Kérünk benneteket, hogy már most, a home office körülményei között gondoljátok át, hogy mely projektekkel terveztek majd részt venni a kiállításon.
Előzetes tájékoztatásul: egy tablón (feltételezve, hogy 1 kép elfoglalja a tabló teljes alsó részét) maximum 10 fotó és 1000-1000 karakter magyar illetve angol nyelvű szöveg fér majd el.
Az előzetes projektjavaslatokat / nevezéseket 2020. szeptember végéig várjuk!


A beérkezett javaslatok közül a kiállításra kerülő projekteket - a MÉK Tagozat és az MTSZ 2-2 vezetőségi-, illetve elnökségi tagjából álló zsűri javaslata alapján - a kiállítás kurátora fogja kiválasztani.


Mivel az anyagnak ez év végéig össze kellene állnia, ezért felhívjuk a figyelmeteket, hogy a projektek fotózására kedvező tavaszi, nyár eleji időszakot használjátok fel a projektek dokumentálására!


Budapest, 2020. április 10.


A MÉK Tájépítész Tagozat vezetősége
A kiállítás kurátora
Az MTSZ elnöksége

Kommentek(0)