Tekintsd meg az esemény részleteit

IFLA EU közgyűlés / nemzetközi tájépítész konferencia
Esemény időpontja: 2024-10-17 00:00:00 - 2024-10-20 11:00:00
Mentés Google Naptárba
A legutóbbi hasonló rangú szakmai eseményre negyven évvel ezelőtt, 1984-ben került sor hazai környezetben, amikoris Magyarország szervezte a IFLA konferenciát. A Mőcsényi Mihály professzor főszervezésében megvalósuló siófoki rendezvény alapozta meg.

2024.01.10.:

Örömmel tudatjuk tagságunkkal és a tájépítész szakma szimpatizánsaival, hogy az IFLA EU 2023. december 15-i küldöttgyűlésén a résztvevő országok 51 delegáltja egyhangúan megszavazta, hogy a 2024-es IFLA EU közgyűlés és az azt megelőző nemzetközi tájépítész konferencia szervezője a Magyar Tájépítész Szövetség legyen. A döntés értelmében a soron következő IFLA EU konferencia helyszíne Budapest, időpontja 2024. október 17-20. A legutóbbi hasonló rangú szakmai eseményre negyven évvel ezelőtt, 1984-ben került sor hazai környezetben, amikoris Magyarország szervezte a IFLA konferenciát. A Mőcsényi Mihály professzor főszervezésében megvalósuló siófoki rendezvény alapozta meg a magyar tájépítészet nemzetközi  hírnevét, fontos mérföldkövet képezve a tájépítészet hazai önállósodásában, szakmai elismerésében.  

Az MTSz abban a hitben vállalta szervezést, hogy a konferencia kiváló lehetőség arra, hogy vendégül lássuk a tájépítész szakma legrangosabb nemzetközi képviselőit, hogy a hazai tágabb szakmai közönség és a magyar társadalom előtt is bizonyítsuk szakmánk és hivatásunk jelentőségét a klímaváltozás és a globális környezeti problémák kezelésében, az élhető emberi környezet megteremtésében.

A részletekről a szervezés előrehaladtával folyamatosan tájékoztatunk benneteket honlapunkon, közösségi felületeinken illetve egyéb hírcsatornáinkon, és bízunk támogatásotokban úgy szervezés, mint a lebonyolítás során.

Az MTSz vezetősége nevében

Fekete Albert, MTSZ IFLA EU képviselő

 

forrás: https://tajepiteszek.hu/hir/2024ben-az-mtsz-szervezi-az-ifla-eu-konferenciat!/180

Kommentek(0)