Tekintsd meg az esemény részleteit

Green City alapképzés indul!
Esemény időpontja: 2024-05-15 09:00:00 - 2024-05-16 16:00:00
  • Hírek
  • Események
  • Képzés
Mentés Google Naptárba
Több év kihagyás után, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének szakmai ajánlásával újra lesz akkreditációs számot és Kamarai pontokat is adó Green City alapképzés.

 helyszín: MATE Budai Campus (K5 terem) 1118 Budapest, Villányi út 19-43.

- időpont: 2024. május hó 15-16. (09:00 - 16:00 között)

- előadók: Somorjai-Tamássy Zsolt , Szabó József , Pápai Vera , Szabó Krisztina, ... (a végső program még egyeztetés alatt)

- résztvevők tervezett száma: 45-50 fő között (helyek több mint 40%-a már elkelt, a teremkapacitási létszám beteltét követően, a jelentkezést lezárják!)

 

Várnak Benneteket is, jelentkezzetek be mielőbb! Akik esetleg részt vettek a február 13-i Képzésen és ott beregisztráltak, így Igazoló oklevelet is kaptak, azoknak 15 %-os "Februári Képzési kedvezmény" vehető igénybe. Legyetek Ti is GC-akkreditáltak!

A tervezett részletes program: A két napos alapképzés fő célja, hogy megismertesse a hazai díszkertész, tájépítész (tervező, kivitelező és fenntartó), önkormányzati főkertészeket, hivatali-, minisztériumi munkatársakat, ökológusokat, illetve a hazai zöldinfrastruktúrában dolgozó elméleti- és gyakorlati szakembereket a biodiverz, az ökologikus szolgáltatásokra épülő, a természetalapú megoldásokat (TAM-okat) preferáló, növény-társulásokban gondolkodással, a Green City gondolkodás lényegével.

A Képzésen résztvevők megismerhetik a települési zöldinfrastruktúra stratégiákat, a hosszú távot átfogó településfejlesztési koncepciókat, melyeknek egyre nagyobb szerepük lesz a településeinket halmozottan érintő, folyamatosan változó környezeti- és gazdasági körülményekhez való igazodásban.

Egyik célunk, hogy ezzel a szemléletváltással segítsük az önkormányzatoknál dolgozó település-üzemeltetőket is helyzetbe hozzuk a szakmai versenyképességük fokozásában, a városfejlesztési folyamataik stratégiai megalapozásával: ökológiai adottságaik, emberi és szociális, valamint gazdasági potenciáljaik felmérésével, az elképzeléseik, igényeik harmonizálásával, települési zöld koncepciók és az ökologikus környezeti stratégiák megalkotásával.

A képzés során megismerik a résztvevők az Európában is unikális Green City Fenntarthatósági Minősítő Rendszert, mely hatékonyan segíti bármilyen - szabadtéri elemet is tartalmazó – zöldfelület-fejlesztési projektben a gondolkodást, a stratégiaállítástól, egészen a kivitelezésig, majd az ökologikus szemléletű fenntartást, ezek dokumentálását és monitoringozását.

A résztvevők megismerhetik a tervező-, kivitelező-, és fenntartó szakemberek egy speciális alaptudást adó elméleti- és gyakorlati szemléletformáláson keresztül a zöld, fenntartható, ökologikus, „green city megoldások” alkalmazására való ösztönzést, illetve bemutatásra kerül, hogy a társaság know howját is jelentő pontrendszer, a Green City Minősítő Rendszer, mely egyben egy környezeti minősítő rendszer is, aminek ismerete a fenntartható szabadterek alakításának kritériumrendszerét is tartalmazza.

Nemzetközi- és hazai jópéldákon keresztül, gyakorló green citys szakemberektől ismerhetik meg a képzés résztvevői, a minősítő rendszer felépítését, mely egyben egy gyakorlati útmutató is lehet a befektetők, ingatlanfejlesztők, a városi döntéshozók, az élőhely-helyreállítási pályázatokban résztvevők, valamint a tervezők, a kivitelezők és fenntartók, illetve a civil közösségek számára is megismerve azokat az erőfeszítéseket, hogy hogyan hasznosíthatják a megszerzett tudást a szabadterek tudományosan megalapozott fejlesztésén nyugvó, ökologikus fenntarthatóság felé.

Az egyre fontosabb ESG-k bemutatása mellett, a környezeti fenntarthatóság megismerése mellett, a vállalatok társadalmi felelősségvállalás programjainak keretében megismertetjük a „vállalati integrált fenntarthatósági zöld programcsomag” kidolgozásait és annak menedzselését is.

A 2 napos Green City akkreditációs alapképzés elvégzését, a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. (Green City Hungary) által kiállított akkreditáló oklevéllel tanúsítjuk, melynek névre szóló, egyedi sorszáma egyúttal a tulajdonosának az akkreditációs száma lesz. Az alapképzésen megszerzett Green City akkreditáció személyre szól, amit alanyi jogon használhat a tulajdonosa. A képzési nyilvántartási akkreditáció 1 naptári évig érvényes, amit évente, Kamarai kreditpont-szerűen, a  szakmai konferenciák igazolt látogatásaival is meg lehet újítani. Akik eddig már megszerezték:

Egyben kérjük, segítsétek a nonprofit szervezetünk munkáját azzal, hogy a saját hírcsatornáitokon, az erre fogékony kollégák felé is osszátok meg ezt az ökologikus edukációs lehetőséget. Segítő-, támogató közreműködéseteket előre is megköszönve,

Kommentek(0)