V4 kiállítás és ZOOOM-IN! konferencia képekben

Kategória: 

Április 25-én, a tájépítészet hónapjának keretében kiállítás nyílt a Visegrádi országok tájépítész munkáiból, illetve  külföldi és magyar előadók tartottak előadásokat szakmai témákban. A magyar felszólalók az elmúlt évek Év Tájépítésze Díj nyertesei voltak. Továbbá bemutatásra került az ÉTD eddigi időszakát is feldolgozó kiadvány. Az események fotóiból készült válogatás a galériában tekinthető meg.

Az eseménysorozat a kiállításmegnyitóval kezdődött, melyen Dr. Fekete Albert, a Tájépítészeti és Településtervezési Kar nemzetközi dékán helyettese, Dr. Eplényi Anna, az MTSZ nemzetközi ügyekért felelős alelnöke, valamint a V4 Tájépítészeti delegáció tagjai: Klara Salzmann (Csehország), Tomasz Anisko (Lengyelország) és Maria Bihunova (Szlovákia) köszöntötték az érdeklődőket. A kiállítás továbbra is megtekinthető az egyetem K-folyosóján (1118 Budapest, Villányi út 35-43., Szent István Egyetem, K-épület folyosó).

A délutáni program a FUGÁ-ban folytatódott, ahol magyar és nemzetközi előadók szakmai előadásait lehetett meghallgatni. A konferencia mellett bemutatásra került két kiadvány is. A Visegrádi országok kortárs tájépítészeti munkáit bemutató katalógus, valamint az elmúlt évek Év Tájépítésze Díj nyerteseit bemutató füzet. Mindkét kiadvány ingyenesen elérhető. Bővebb felvilágosítást emailben tudunk adni, ha írnak az infoattajepiteszek.hu címünkre.

Fotók: Sziráki Lili