Újra választhatsz! Ezúttal az év közönségdíjas tájépítészét!

Kategória: 

Indul az Év Tájépítésze Díj 2018 közönségszavazása. A következő két hétben tiéd a döntés: ki kapja meg idén a közönségszavazatot. A jelöltek bemutatása és a közönségszavazás felülete a cikk alján érhető el!

A kiállítás és gála időpontja: 2018. április 26. 17:00, helyszíne: FUGA - Budapesti Építészeti Központ, Katona József Színház 

Év Tájépítésze Gála 2018
2018. április 26. - 17:00, csütörtök

 

Indul az Év Tájépítésze Díj 2018 közönségszavazása. A következő két hétben tiéd a döntés: ki kapja meg idén a közönségszavazatot. Bemutatjuk az 5 döntőst. Szavazz a cikk alján!

 

A díjkiosztó gálát a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat fő eseményeként rendezi meg a három díjalapító, a Magyar Tájépítészek Szövetsége, Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata és a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft

Idén hetedik alkalommal Frederick Law Olmsted 196. születésnapján, 2018. Április 26-án a FUGÁban és a Katona József Színházban.

17 órakor nyitjuk a kiállítást a FUGÁban, 18 órakor pedig a Katonában veszi kezdetét a gála.

Figyelem! A gálára ülőhelyet csak az alábbi linken történő regisztrációval lehet biztosítani! 

A szakmai díj senior kategóriájában a címért versengenek idén: Czakó Márta, Doma-Tarcsányi Judit és Kuhn András (Gardenworks), Dr. Dömötör Tamás, Szabó Gábor és Tatai Zsombor.

A jelöltek nyilvános jelölési folyamat és előzsűrizés eredményeként egyénileg vagy alkotópárosként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal a fődíjért. A jelölteket idén is több kiváló médiaszemélyiség – Götz Eszter (szabadúszó újságíró), Fürdős Zsanett (az epiteszforum.hu szerkesztője), Veiszer Alinda (televíziós szerkesztő-műsorvezető, Hír Tv),  Zubreczki Dávid (újságíró, index, urbanista blog), Zsuppán András (újságíró, Heti Válasz) laudálja majd.

Szakmai zsűrink külföldi tagja, Zas Brezar (a Landezine főszerkesztője) Szlovéniából, Ljubljanából érkezik hozzánk. A szakmai zsűri elnöke idén Szikra Éva (Ormos Imre-emlékérmes tájépítész), magyar tagjai: Csapó Balázs, Juhász Gábor, Kosztka Ernő, Krizsán András DLA, Nagy Ildikó Réka, Papp Katalin, Marosán Angelika lesznek. A Katona József színházban tartandó gálaműsort az L teremben kiállításmegnyitó előzi meg, ahol bemutatjuk a senior jelöltek portfólióját és a junior pályaműveket, amelyek idén a Etyek, városközpont zöldfelületi rendezéséről szólnak.

A szakmai zsűri döntése mellett lehetőségünk van közönségdíjat is osztani. Vagyis döntési helyzetben vannak az olvasók is, akik most szavazatukkal dönthetnek a Közönségdíj sorsáról. A közönségdíjas tájépítész egy nagy értékű kortárs festmény birtokosa lesz, amely a tájépítész hallgatókat szabadkézi rajzra oktató Kecskés András festőművész munkája.

Szavazni a közönségdíjasra a cikk alján lehet, a szavazás a díjátadó napjáig lehetséges.

Szeretettel várunk mindenkit a díjátadó gálára és az azt kísérő kiállításra.

Bővebb információ a weboldalon és a díj facebook oldalán.

 

A kérdés tehát adott és válaszra, szavazatra vár: az öt idei döntős közül ki legyen 2018-ban az év tájépítésze?