Cikkek

Gyógynövény-gazdálkodáson alapuló viddékfejlesztési lehetőségek Magyarország területén

A 2017/18-as Új Nemzeti Kiválósági Program keretében készült kutatásomban a gyógynövény-gazdálkodáson alapuló vidékfejlesztési lehetőségeket vizsgáltam Magyarország területén. 

Dr. Mőcsényi Mihály professzor búcsúztatása

A Magyar Tájépítészek Szövetsége szeretne lehetőséget biztosítani a tájépítész közösségnek, hogy nagyrabecsült Mőcsényi Mihály professzorunk temetésén minél többen jelen lehessünk, ezért október 3-án buszt indítunk Balatongyörökre.

Év Tájépítésze Díj 2017 beszámoló

2017 április 26-án, „a tájépítészet születésnapján” nem lehetett beférni a FUGÁ-ba, annyian voltak idén kíváncsiak rá, hogyan ünnepli meg a magyar tájépítész szakma a saját kiválóságait. Az idén hatodik alkalommal megrendezett díjátadó gálán 16 jelöltből került a döntőbe Csepely-Knorr Luca (Manchester School of Architecture), Illyés Zsuzsanna (Tájmester Kft), a Lépték-Terv Tájépítész Iroda, a Pagony Tájépítész Iroda és Pápai Veronika (Főkert Tervezési Stúdió).

Pápai Veronika - Főkert

Talán Pápai Veronika lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

Pagony Táj- és Kertépítész Iroda

Talán a  Pagony Táj- és Kertépítész Iroda lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

Lépték-Terv Tájépítész Iroda

Talán a Lépték-Terv Tájépítész Iroda lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

Illyés Zsuzsanna - Tájmester Kft.

Talán Illyés Zsuzsanna lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

Csepely-Knorr Luca

Talán Csepely-Knorr Luca lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

Beszámoló: Landezine Live 2017 Ljubljana

A Landezine szakmai online magazin régi követőjeként határoztuk el heten, tájépítész kollégák-barátok, hogy ellátogatunk a Landezine Live konferenciára, Ljubljanába. Az alábbi cikkben a konferencián szerzett tapasztalatokról olvashatnak.

Ehető díszkert koncepció

Ehető díszkert? A válaszom nagyon is, igen! Egy díszkert fenntartására legalább annyi figyelmet kell fordítani, mint egy olyan kert kialakítására, amely nem csak a szépségeit szolgáltatja nekünk, hanem ízletes, friss terményeit is. Az ehető díszkert koncepció kiterjesztése a magánkertek tervezésére nagy lehetőség a természethez történő közeledésre: a sokszínűség növelésével a természet esztétikájához, a sokszínűség növelésével a bővülő kerti élővilághoz, a sokszínűség növelésével a gasztronómiához. A saját kertben termett paradicsomról mindenki dédelget egy pozitív képet, de az ehető díszkert ennél sokkal tágabb lehetőségeket kínál! (kép: Pozsony, az érseki kert összképe - M. Lang metszete, 1663)

Oldalak

Subscribe to Cikkek