Tájgondnok szakirányú továbbképzési szak

Kategória: 

A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kara Tájgondnok szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakot indít 2017 első félévétől.

A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kara Tájgondnok szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakot indít 2017 első félévétől:

"Tisztelt Leendő Partnerünk!

A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kara – felismerve a hazai tájak és értékeik egyre növekvő veszélyeztetettségét, ugyanakkor a tájak értékeiben rejlő kihasználatlan lehetőségeket – a hazai tájak értő fejlesztése érdekében felkészült a tájgondozás széleskörű hazai bevezetésére. A tájgondozási feladat elvégzésére megfelelően képzett személyekre van szükség. A Tájgondnok képzés szervezését a Kar felvállalta, és az Egyetem keretei között megalapításra került a Tájgondnok szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szak. A két-féléves levelező képzés a vidékfejlesztésben és a településfejlesztésben tevékeny igazgatási és más szakmai, valamint civil szervezetek munkájában egyaránt jól hasznosítható elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt.

Életterünk, otthonunk, a táj gondozása, a helyi gazdaság fenntartható fejlesztése egyre inkább a helyi közösségek felelős együttműködését és szakmai felkészültségét igényli. A Tájgondnok képzéshez kapcsolódva tervezzük az egymást támogató szakemberek és intézmények hálózatának kiépítését is. Az Egyetemmel való partnerség az Önök számára további távlatokat nyit tudományos és gyakorlati együttműködések, projektek megvalósítására, a hálózat tagjaként a jó gyakorlatok és legfrissebb tudományos eredmények megismerésére, tapasztalatcserére itthon és külföldön egyaránt.

Ha felkeltette érdeklődését a képzés, a hálózatban való részvétel lehetősége, látogasson el további részletekért a www.tajk.szie.hu/kepzesek/felnottkepzes-szakiranyu-tovabbkepzes/tajgondnok-kepzes honlapra, illetve tekintse meg a mellékelt dokumentumokat, és jelentkezzen tájgondnoknak 2017. január 31-ig, hogy a következő félévben kezdődő képzésben már részt vehessen! 

Abban a reményben, hogy Önt is a hazai tájak megőrzéséért és fejlesztéséért felelősséget érző szakemberek közösségében tudhatjuk,

üdvözli:

dr. Illyés Zsuzsanna tanszékvezető egyetemi docens, dékánhelyettes, szakfelelős"