Tájföld - Junior ÉTD helyszíni szemle valamint tájépítészek a filmszakmában

A FUGA WEBrádió 2014. január 13-ai TÁJföld adásában a Junior Év Tájépítésze Díj  idei helyszínének bejárásáról Bérci Gergő tudósít, valamint a stúdióban vendégek Czakó Márta és Kézdi Krisztina, akik greens supervisor-ok, ami azt jelenti, hogy filmes ”zöld” díszletek építésével foglalkoznak. Műsorvezető: Angyal Andrea és Láng Andrea.

Év Junior Tájépítésze 2014 - helyszíni bejárás
"Kicsit olyan érzés az udvari platánfán ücsörögni, mintha egy másik térben lennénk. Alattunk szaladgál a többi gyerek, mi halljuk és látjuk őket, de a mi beszélgetésünk nem szűrődik le hozzájuk. Szeretem ezt az érzést." - így beszélt arról egy felsős lány a Rogersből, hogy miért jelent meg annyi rajzon valami kis kuckó a fa lombkoronájában. Január 10-én a pályázat helyszínén, a Rogers iskolában jártunk, ahol komoly útravalót kaptak a pályázók. Helyszíni riport Bérci Gergőtől.

A tájépítészet multidiszciplináris szakma – tanultuk az egyetemen. Tanulmányaink során találkozunk természettudománnyal, művészettel, gazdaságtudománnyal és mérnöki ismeretekkel egyaránt. Talán részben ennek köszönhetően állhatja meg a helyét egy tájépítész a filmiparban is.
Vendégeink, Czakó Márta és Kézdi Krisztina, végzettségük szerint tájépítészek, legutóbbi munkáik alapján greens supervisor-ok, ami azt jelenti, hogy filmes díszletek, méghozzá ”zöld” díszletek építésével foglalkoznak.
Hogyan kerültek kapcsolatba a filmek világával? Mi a tájépítész szerepe egy forgatáson? Hogyan készül egy díszlet kert? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgetünk a TájFÖLDben.

Vendégek: Czakó Márta, Kézdi Krisztina
Műsorvezető: Angyal Andrea, Láng Andrea