Tájépítészek akcióban - video sorozat I. rész

Kategória: 

Új sorozatot szeretnénk indítani „Tájépítészek akcióban” címmel. E filmek egyesületünk munkáját igyekszik bemutatni. A sorozat első része a 2013. évi LA Hippocampus tábort mutatja be.

A Magyar Tájépítészek Szövetsége 2013. 07. 12-19-én hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendezte meg az LA Hippocampus tájakadémia és alkotótábort. A tábor a közös beszélgetésről, gondolkodásról és alkotásról szólt. A Balatonbogláron megrendezett tábornak határozott célja volt az egyéni és a csoportos alkotói képességek fejlesztése. Ezt segítették a tábor előtti 1 hónapban szervezett budapesti előadások és workshop. A táborban pedig kis- és nagycsoportos valamint egyéni land art alkotás zajlott.

2013. évi táborunk témája a „Hagyomány és haladás” volt. A hét során felidéztük, megismertük a múltat, és beavatkozási kísérleteket végeztünk a természeti és kulturális örökségként nyilvántartott területen (Szent Erzsébet emlékpark).

 
A balatonboglári alkotás folyamatát és a tábor hangulatát mutatja be Tiboldi Andrással és Jánosi Dórával készített kisfilmünk, a 30 évvel ezelőtt, a helyszínen készült filmekhez hasonló stílusban. E film szándékaink szerint egy újabb hagyományt indít el. Szeretnénk beszámolni az egyesületi eseményekről filmes formában. A sorozat címe: „Tájépítészek akcióban”. Ezek az első akciófilmjeink.
 
Dömötör Tamás PhD
elnök
Magyar Tájépítészek Szövetsége