Szloszjár György

Talán Szloszjár György lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

KELET-KELETEBB - TÁVOL-KELET. 
A tavaly bemutatott fővárosi munkákkal szemben most keletre fordultam. Más a lépték, a büdzsé, de ugyanaz mozgatott: innováció, alázat és a nyughatatlanság. Művészi alkotókedvünk működött Üllőn is, amikor mészkőből és üvegből megalkottuk a város kialakulását elmesélő, a történettel együtt felépülő tárgysorozatot egy olyan kísérleti projekt keretében, ahol a közterületfejlesztés vonzerejében bízva megelőzték az ingatlanfejlesztést.
Szülővárosom, Békéscsaba központja egészen más kihívásokat tartogatott.

Az építési fázisban kezdtünk dolgozni, kötött költségek, vegyes tervelőzmények után, és nagy elvárások mellett. Igazi szlalompálya volt!
És végül Kína, ahol két óriási léptékű beépítés tanulmánytervénél (Dongying és Mingxi város) bízták ránk a tájépítészeti feladatokat; hegyet emeltünk, tavakat formáltunk, élhetővé tettük a szabad tereket. Ami megvalósult az a legkisebb 3.: a Chongqing Garden Expo Pest megyei standja, a csodaszarvas monda kortárs elbeszélése.

Szavazok