Szalkai Adrienne

Talán Szalkai Adrienne lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

1995-ben diplomáztam, Pigment Studio Kft. néven céget alapítottam 2000-ben, s számos hazai (Esztergom, Szeminárium kertje) és külföldi (Franciaország, Japán, Görögország) munka után 2006-tól a Főkert Tervezési Stúdió Kft. igazgatója lettem, azóta a fővárosi kiemelt zöldfelületek fejlesztéséért felelős tervezőcsapat irányítását végzem. Az elmúlt évek során sikerült irányt váltani a fővárosi zöldfelületek tervezésében, legyen az kisebb léptékű virágágy és installáció, vagy egészen más léptékű nagypark terve (Népliget fejlesztés, Városmajor fejlesztése).

A funkcionalitás mellett előtérbe került a mondanivaló, a jelentéstartalom: a formavilág, az anyaghasználat, a növényalkalmazás és az épített elemek, utcabútorok mind egy gondolat köré épülnek fel, egyértelmű egységet nyújtva, azáltal közvetítve a tervezői gondolatokat. Legintenzívebben installációs kertekben tud ez a fajta tervezés előtérbe kerülni, így tervezőtársaimmal kísérleteket folytatunk a közterületi installációk létjogosultságára vonatkozóan

Szavazok