Építész Kamara Hírek

FAVIZSGÁLAT ÉS FAPOLÁS A KERTÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSBEN

FAVIZSGÁLAT ÉS FAPOLÁS A KERTÉPÍTÉSZETI TERVEZÉSBEN Magyar Faápoló Egyesület által szervezett szabadon választható továbbképzés a Magyar Építész Kamra Táj- és kertépítész tagozatának tagja számára   Időpontok: 2019. április 12. és október 11. Helyszín: MÉK Kós Károly terem, 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2. Részvételi díj 5.000.- Ft

Mőcsényi Mihály-díj 2019

A díjazott személyére vonatkozó javaslattétel határideje: 2019. február 27. szerda 23:59 www.mocsenyidij.hu A díjazott személyére vonatkozó javaslattétel határideje: 2019. február 27. szerda 23:59

MÉK-MÉSZ Diplomadíj 2014

Több mint 80 terv érkezett a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építészek Szövetsége által meghirdetett Diplomadíj pályázatra, amelynek díjkiosztó ünnepségére az Építészet Világ Napján, 2014. október 6-án került sor. A bírálat három téma szerinti csoportosításban (építészet, terület- és településtervezés, valamint táj- és kertépítészet) történt. A fődíjat a GRAPHISOFT adta át. Gratulálunk a díjazottaknak.

2015:TÁJODÜSSZEIA válogatás a magyar tájépítészet 2010-2015 közötti legfontosabb munkáiból

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata szorosan együttműködve a Magyar Tájépítészek Szövetségével 2015 tavaszán, megismételve a 2010-ben egyszer már sikeresen megrendezett szakmát átfogó kiállítást szakmai seregszemlét rendez.

Több zöldfelületet a településeken!

A Levegő Munkacsoport, a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete Közös Nyilatkozata az OTÉK zöldfelületeket is érintő módosítására.

MÉK-TKT közleménye a Múzeumi negyed elhelyezési ötletpályázatával kapcsolatosan

A MÉK-TKT vezetősége értesült arról, hogy a Szépművészeti Múzeum nyílt ötletpályázatot írt ki 2013. szeptember 9-i határidővel új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes megtervezése a Városliget 29732/1. helyrajzi számú telkén. A vezetőség egyöntetű állásfoglalása ezzel kapcsolatosan az, hogy a pályázati helyszín e célra nem megfelelő.

Közzé tesszük a 2012-es Év Tájépítésze Díj választás anyagait

Itt a tavasz, közeleg az április, amely a tájépítészet hónapja. Ha tájépítészet hónapja, akkor pedig Év Tájépítésze Díj választás. Már elkezdődtek az előkészületek az idei eseményre. Amíg új hír nincs e témában, addig böngésszünk a tavalyiak között.

Új szervezet az építésügynek - OÉTT

Egy kormányhatározat alapján új szakmai fórumot kap az építésügy, amelytől a kapcsolódó szakterületek a folyamatok felgyorsulását, egyszerűbb eljárásokat, valamint hatékony párbeszéd kialakítását várják. A kormány döntött az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) létrehozásáról, amely a szakminiszter javaslattevő, véleményező és tanácsadó testülete lesz.

Mit tud tenni a tájépítészet Magyarország fejlődéséért?

A MÉK-TKT vezetősége és a Magyar Kertépítészek és Tájrendezők Szövetségének elnöksége szakmapolitikai lobbianyagot állított össze a 2010-es kormányváltást követően, melyet eljuttatott a kormány és a parlamenti pártok illetékes képviselőinek.
Subscribe to Építész Kamara Hírek