Pikó Viola, Takács Edvárd

Talán Pikó Viola és Takács Edvárd, a kapolcsi Ilona Malom tájépítészei lehetnek az idén az Év Tájépítésze közönségdíjasai. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

A kapolcsi Ilona Malom Műhely tervezői vagyunk, tevékenységünk a tájépítészet több területét átszövi.
Számos egyedi játszóterünk épülhetett már meg annak köszönhetően, hogy ötleteinket nem hagytuk elveszni a szabványok útvesztőiben. Egymás tudását kiegészítve, csapatunk faműves és szobrász tagjaival közösen alkotunk játszható tereket, ahol a játék tanulás, kaland és öröm: a játékélményt a gyerekek minősítik. A mese- és az élővilágot leképező, új megoldásokat alkalmazó tematikus játszótereinkből kiemeljük az állatkerti munkákat.


Élő fűzépítményeket tíz éve tervezünk és építünk. Büszkék vagyunk az árnyékolók, labirintusok, kupolák sokaságára, amelyek intézménykertekben, közparkokban és magánkertekben zöldellnek.
A természetes anyaghasználat, a szerves gondolkodás és munkáink esztétikuma a testi és lelki nevelést szolgálják. Tapasztalatainkat másokkal is megosztjuk: közösségeknek együtt-tervezést és alkotást, tervezőknek közös gondolkodásra hívó szakmai szimpóziumokat szervezünk.

Szavazok