Pályázati felhívás – III. Városkommunikációs mesterkurzus

Kategória: 

A MUT, a BME Szociológiai és Kommunikáció Tanszéke és a XIX. kerületi Önkormányzat szervezésében 2015. szeptember 28 – október 2. között megrendezésre kerül a harmadik alkalommal indított mesterkurzus. A kurzusra három-négy fős, nappali tagozatos, alap- és mesterszakos egyetemi hallgatókból álló csapatok jelentkezhetnek 2015. szeptember 23-ig.

III. Városkommunikációs mesterkurzus pályázat leadási határideje
2015. szeptember 23. - 12:00, szerda

A pályázat célja:

A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, a BME Szociológiai és Kommunikáció Tanszéke és a XIX. kerületi Önkormányzat szervezésében és az NKA (Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága) támogatásában egy olyan kurzust indítunk el immáron harmadik alkalommal, amely lehetővé teszi a városkommunikáció népszerűsítését az urbanisztikai folyamatok iránt érdeklődő fiatalok körében. A fiatalok számára olyan gyakorlati lehetőség biztosítása, amely során az elméleti tudásukat gyakorlatban mérhetik össze.

Ideje: 2015. szeptember 28 – október 2.

A pályázat tárgya:

A XIX. kerület (Kispest) kerületi brandépítéséhez kapcsolódó kommunikációs terv csapatokban történő elkészítése 2015. szeptember 28 – október 2. között, majd a terv prezentálása a záró napon, 2015. október 2-án.
A kommunikációs terv készítésének fő célja – főként Kispest megújult közterületei, a sportos, aktív életmódot támogató, megvalósult beruházásai kapcsán – Kispest külső kommunikációban a kerület „jó helyként” való bemutatása elsődlegesen más kerületben lakó budapesti fiatalok számára.
Az ötnapos rendezvény első napján lehetőség nyílik a helyszín bejárására, a további programok a BME épületében zajlanak majd, hiszen a pályázó csapatoknak lehetősége nyílik délelőttönként szakmai előadások meghallgatására és szakmai konzultációs lehetőségre a pályázat tárgyának témakörében.

Díjazás:

1. helyezett csapat: bruttó 300.000 Forint
2. helyezett csapat: bruttó 200.000 Forint
3. helyezett csapat: bruttó 100.000 Forint

Kik nyújthatnak be pályázatot?

Legalább három, maximum négy fős, nappali tagozatos, alap- és mesterszakos egyetemi hallgatókból álló csapatok, akik:
• a jelentkezés előtt csapatokba rendeződnek, és mint csapat adják be a jelentkezésüket;
• a csapatnak legalább egy kommunikáció szakos, valamint legalább egy más, az urbanisztikához jellemzően kapcsolódó (például építész-, építő-, energetikus-, gépészmérnök, geográfus, településmérnök, tájépítész, vagy szociológus, közgazdász) szakra járó hallgatókból kell állnia;
• már végzett hallgatók is jelentkezhetnek, amennyiben tanulmányaikat (abszolutórium) 2014 májusa után fejezték be.

Pályázati dokumentumok:

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:
• a csapat neve
• a csapat elérhetősége (e-mail cím)
• a csapat tagjainak a neve
• a csapattagok minimum három, maximum 5 soros bemutatkozása, amely tartalmazza a tanulmányaik megnevezését és érdeklődési körüket
• a csapattagok minimum 2.000, maximum 3.500 karakteres írása arról, hogy mit gondolnak a városkommunikáció feladatáról, eszközeiről és lehetőségeiről a városfejlesztésben.

A jelentkezések beadásának határideje és módja:

2015. szeptember 23. (szerda) 12:00, az a.szaboatmut.hu e-mail címre

A benyújtott pályázatok értékelése:

A benyújtott pályázatokat a beadást követően a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Bíráló Bizottsága bírálja el és e-mailben értesíti a pályázókat 2015. szeptember 25-ig.

Kapcsolattartás:

A szervezők a jelentkező csapatokkal e-mailen (a.szaboatmut.hu) tartják a kapcsolatot, vagy személyesen a Magyar Urbanisztikai Társaság székházában. (1094 Budapest, Liliom utca 48.)

forrás: mu-tk.hu