Pagony Táj- és Kertépítész Iroda

Kategória: 

Talán a  Pagony Táj- és Kertépítész Iroda lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

Pagony Táj- és Kertépítész Iroda

Vincze Attila, Herczeg Ágnes dr, Nemcsok Márton, Némethné Dér Judit, Rahnama Azadeh, Hudák Katalin, Annus Dóra, Meszesán Péter, Kovács Attila

 

A PAGONY Táj- és Kertépítész Iroda magánkertek, intézménykertek, parkok, közterek, műemléki kertek, szőlő- és gyümölcsös birtokok tervezésével, illetve településrendezési tervek tájépítészeti feladataival foglalkozik. A tervezőiroda segítségével működtetett alapítványunk örökségvédelmi és tájépítész kalákákat, alkotótáborokat szervez, kerttörténeti és tájismereti kiadványokat ad ki. Célunk egy olyan munkahely megteremtése, amely szellemi műhelyként is működik és képes a folytonos megújulásra. Vezető tervezők: Herczeg Ágnes és Vincze Attila.

A táj és a kert az ott élő emberek alkotása, törődésük által válik gondozottá. Olyan helyeket szeretnénk létrehozni, amelyek az ember, a közösség és a táj kapcsolatát el tudják mélyíteni. A jó kert a természet, a táj esszenciája. Kertjeinkben, parkjainkban, a birtoktervezések során természet közeli növény együttesek összeállítására, a honos fajok életlehetőségeinek biztosítására és a természetes élőhelyek mintaként történő felhasználására törekszünk.

The PAGONY Landscape and Garden Studio is a multi-disciplinary design practice, embracing masterplanning, urban and landscape design and landscape planning. The studio is active in planning of private and public gardens, parks, public spaces, historical gardens and wineyards. Our foundation is dedicated to spread knowledge about traditional constuction methods and culture, by way of art camps, working together and issueing landscape and historical gardening publications. Our objective is to create a workplace which is intellectually stimulating and capable of countinous improvement. Landscape and garden are creations of people living there, they become cultivated by human care. Our mission is to create spaces where relations of people, community and landscape could deepen. The good garden is the essence of nature and landscape. We aspire to compose nature-like plant groupings, to protect life chances of indigenous species, and to use natural habitats as planning models.