MTSZ kérdőív kiértékelés

Kategória: 
Címkék: 

Januárban, a közelgő taggyűlés apropójaként szövetségünk kérdéseket intézet a szakmabeliek felé, hogy az elnökség jobban megismerhesse a problémákat és az igényeket. A válaszok kiértékelését adjuk most közre.

Januárban, a közelgő taggyűlés apropójaként szövetségünk kérdéseket intézet a szakmabeliek felé, hogy az elnökség jobban megismerhesse a problémákat és az igényeket. Ezúton is köszönjük a válaszadást azoknak, akik vették a fáradságot, és kitöltötték a kérdőívet!

 

A kérdőívet 45-en töltötték ki, 89%-ük végzett tájépítész volt és 40%-uk nem tagja a szövetségnek.

A tagdíj befizetésének elmulasztásával kapcsolatban legtöbben azt említették meg, hogy nem kaptak értesítőt, hogy meddig kell azt befizetni, így el is felejtették azt.

Az MTSZ rendezésében megtartott eseményekkel általában elégedettek voltak a válaszadók, azonban mindegyik esetében jelentős volt azok tábora, akik nem vettek részt az eseményen.

A szakmapolitikai érdekképviselettel kapcsolatos kérdéseknél még nagyobb volt a 'Nem tudom' válaszadók aránya, ami a nehézkes információ áramlásnak tudható be.

A 2016-ban kiadott szakmai kiadványokkal (2015:TÁJOdüsszeia és Év Tájépítésze Díj 2012-2015) többségben elégedettek voltak a véleményformálók.

A kommunikációs csatornákkal kapcsolatban (tajepiteszek.hu weboldal, hírlevél, Facebook oldal) már vegyesebb volt az összkép, a legtöbb pont 3-5 között volt.

Végül a szövetség jövőbeli céljairól és működési struktúrájáról kérdeztük az érdeklődőket. A kapott válaszokból kiderült, hogy leginkább a megfelelő kapcsolattartást és a szakmapolitikai érdekképviseletet várják el a szövetségtől a tagok. Ezt a szövetségi munkát leginkább az önkéntes elnökség és tagok munkájaként, valamint fizetett szakember bevonásával tudják elképzelni.

A diagramos kiértékelés mellékletként letölthető.