MTSZ hírlevél - 2016 december

 

Közélet

Indul a jelölés a 2017 évi Év Tájépítésze-díjra

Beküldve: 2016. 12. 10. - 12:56, szo

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft idén hatodik alkalommal indítja el az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze díjak jelölési folyamatát. – A díjak az elmúlt évekhez hasonlóan 2017 április 26-án, a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat keretében kerülnek majd átadásra. A senior kategóriában 2016. december 31-ig lehet jelölni anonim módon a honlapon található űrlap kitöltésével.

 

Szakmai és civil összefogás indult a városi zöldterületek és zöldfelületek védelmében

Beküldve: 2016. 11. 24. - 14:26, cs

A Greenpeace környezetvédőkkel, urbanistákkal, tájépítészekkel és városfejlesztőkkel közösen megfogalmazott kiáltványban foglalta össze a városi zöldterületek és zöldfelületek védelméhez szükséges intézményi és jogszabályi feltételeket. A kiáltvány kezdeményezői azt várják a kormánytól, az országgyűlési képviselőktől és a települések vezetőitől, hogy a városi parkokat, fasorokat és egyéb zöldfelületeket ne építési területekként kezeljék, hanem tegyenek meg mindent valódi és sürgős védelmük érdekében. 

 

Kutatás

 

Tájkarakter kérdőív

Beküldve: 2016. 12. 10. - 12:10, szo
Továbbítjuk a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának megkeresését, amelyben tájkarakterrel kapcsolatos kérdőív kitöltésére kérik fel a tájjal foglalkozó szakterületek képviselőit.