Lezajlott az MTSZ éves taggyűlése

Kategória: 

Október 21-én lezajlott a Szövetség éves taggyűlése, az esemény előtt pedig megtartottuk a TÁJékoztató programsorozat második előadását Fókuszban a fák címmel.

Kedves Tájépítészek!

 

Október 21-én lezajlott a Szövetség éves taggyűlése, az esemény előtt pedig megtartottuk a TÁJékoztató programsorozat második előadását Fókuszban a fák címmel.

A program keretében Ócsvári Gábor (erdőmérnök, Garden Faápoló Kft.) és Szaller Vilmos (a Főkert Zrt. fadiagnosztikai állományának vezetője) személyében a fákat kívül-belül jól ismerő szakemberek beszéltek a faállományok állapotfelméréséről és kataszterezésükről. Bemutatták a fafelmérés és a műszeres favizsgálat módszereit, valamint az érdeklődők betekinthettek a Magyar Faápolók Egyesülete közreműködésével kifejlesztett, és három évnyi műhelymunka eredményeként elkészült fa nyilvántartást és egyedi értékszámítást. Az érdeklődők innen le is tölthetik a kiadványt.

Az idő rövidsége miatt sajnos nem sikerült teljesen körbejárni a témát, így egy később kitűzött időpontban várható egy második előadás is a szakemberektől.

 

Az ismeretterjesztés után a Magyar Tájépítészek Szövetségének éves taggyűlésén az elnökség ismertette az éves munkát, valamint beszámolt a megalakult munkacsoportokról, és azok jövőbeli céljairól.

Az elnökség célja, hogy a Szövetség munkacsoportokon keresztül, aktív tagok részvételével folytassa munkáját. A Szövetség gazdasági, ifjúsági, szponzori, külügyi, kommunikációs, szakmapolitikai és a társszervezettekkel való kapcsolattartás munkacsoportjait állította fel. A munkacsoportokba bárki szabadon csatlakozhat, aki elhivatottságot érez az adott téma iránt.

Az elnökség ezen kívül ismertette a 2015-ös költségvetést, a 2016-os költségvetés-tervezetet és a jövő évi tagdíjtervezetet, amiket a taggyűlés megszavazott. Ezen kívül elfogadásra került az új SZMSZ is.

Leköszönő külügyi titkárunk, Szabó Gyöngyvér beszámolt az októberi lisszaboni IFLA kongresszusról, melyen ő és Tatai Zsombor alelnök képviselte az MTSZ-t. Gyöngyvér lemondása miatt megüresedett külügyi titkár posztra az elnökség Eplényi Annát javasolta, akit a taggyűlés megszavazott.

Minden kedves jelenlévőnek köszönjük a részvételt!

Magyar Tájépítészek Szövetségének elnöksége