Kihirdették a „Bútorozd be városodat!” pályázat győzteseit

Kategória: 
Címkék: 

Sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésen jelentette be a "Bútorozd be a városodat!" formatervezési pályázat nyerteseit a FŐKERT, az FKF, a Design Terminál és a Hello Wood. A pályázatot profi, egyetemista és iskolás kategóriában hirdették meg.

A Bútorozd be a városodat! nevű formatervezési pályázat elsődleges célja a főváros közterületeinek megújítása volt a budapesti lakosok ízlése és tervei szerint, így is erősítve a kötődést az itt lakók és városuk között. A szakmai zsűri három kategóriában, csaknem 300 pályaműből választotta ki a díjazottakat. Az iskolás kategóriában kettő, egyetemista és profi kategóriában három-három győztest hirdettek, valamint különdíjat is osztottak ki március 24-én, kedden a Design Terminálban tartott eredményhirdetésen.

Dányi Tibor Zoltán RÖNK+ nevű terve a profi kategória legjobbja 

A legjobb alkotások prototípusai kiemelt zöldterületen kapnak helyet negyed éven át, tervezőik pedig pénzjutalomban részesülnek. A sajtótájékoztatón bemutatták azt a 10 tervet is, amelyre a közönség szavazhat április 17-ig a

www.énvárosom.hu oldalon.  A honlapon megtekinthetők a díjazott pályaművek is. 

Lévai Levente Tordu nevű terve egyetemi kategóriában győzött  

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója az eredményhirdetésen elmondta, hogy a nagyszámú érdeklődés is bizonyítja azt, hogy szükség van egy ilyen pályázatra és célszerű bevonni a városlakókat a főváros arculatának kialakításba.

Ürmössy Barbara gyümölcsformákat idéző bútorcsaládja az iskola ketegória megosztott első helyezettje

Az iskolás kategória megosztott első díját Ürmössy Barbara nyerte meg gyümölcsformákat idéző bútorcsalád-tervével, aki a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja. A Váci Utcai Ének-Zene Tagozatos Általános Iskola 2.a osztályának tanulói a Károlyi Kert játszóterét tervezték újra. “A mi álmunk” koncepció keretében különleges játszótéri elemek tervrajzai készültek el, a mászókáktól a csúszdákon át egészen a padokig.

Az elkészült bútorokat június 1-jén nyilvános kiállítás-megnyitó és piknik keretében mutatják be a Városháza parkban.

Az FKF különdíját Dr. Horváth Béla Ph.D vezérigazgatótól Papp Dóra Csilla és dr. Almási Balázs vehette át multifunkcionális, szinte bármilyen típusú utcabútorként felhasználható, préselt-plasztik kompozit alapú tervéért. 

Ezt követően Erdélyi Krisztina a Főkert Nonprofit Zrt. marketing és PR csoportvezetője kihirdette a közönségszavazásra jelölt 10 tervet, amelyekre a www.énvárosom.hu oldalon április 17-ig lehet szavazni.

forrás:jozsefvaros.hu