Kamarai konferencia a fenntartható gazdálkodásról

Kategória: 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2017. október 18-án „Fenntartható Gazdálkodás” címmel nagyszabású szakmai konferenciát tart. Az eseményen részt vesznek Kelet-Közép-Európa agrárkamaráinak szakemberei, továbbá a téma amerikai szakértői is.

 

HELYSZÍN: Magyar Tudományos Akadémia - Budapest, Széchenyi István tér 9.

 

Kamarai konferencia a fenntartható gazdálkodásról
2017. október 18. - 08:00 - 18:00, szerda

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2017. október 18-án a Magyar Tudományos Akadémián nagyszabású szakmai konferenciát tart „Fenntartható Gazdálkodás” címmel. Az eseményen a tervek szerint szó lesz többek között az USA agrárpolitikájáról és agrárinnovációjáról, az EU-ban elérhető agrárinnovációs támogatásokról, a BioEast-kezdeményezésről, az Európai Unió közös agrárpolitikájának jövőjéről, illetve a magyar agrárgazdaság helyzetéről és a KAP jövőjével kapcsolatos hazai álláspontról is.

A konferenciára meghívást kaptak többek között az osztrák, cseh, szlovák, lengyel, észt, lett, litván, román, bolgár, szerb, horvát és szlovén agrárkamarák elnökei és szakértői, a témában érintett hazai és külföldi vezető szakemberek, valamint a hazai társadalmi és szakmai szervezetek fő képviselői. A felkért előadók: Sylvie M. Brouder professzor (Purdue Egyetem, USA – Indiana), David Kostelancik (Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, ideiglenes ügyvivő); Mihail Dumitru (DG AGRI, főigazgató-helyettes), Flavio Coturni (DG AGRI, főosztályvezető), Pekka Pesonen (Copa-Cogeca, főtitkár), Czerván György (Földművelésügyi Minisztérium, agrárgazdaságért felelős államtitkár), Juhász Anikó (AKI, főigazgató), Barend Verachtert (DG RTD, főosztályvezető), Diego Morales (USA, üzletfejlesztési igazgató).

A konferenciáról, illetve a programokról részletes tájékoztatás itt érhető el.