Év Tájépítésze Díj 2018 - indul a jelölés

Kategória: 

Év Tájépítésze Díj 2018 - Indul a jelölés

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft, mint díjalapítók idén hetedik alkalommal hírdetik meg az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze Díjat. 

Év Tájépítésze Díj 2018 - indul a jelölés
 
 
A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft, mint díjalapítók idén hetedik alkalommal hírdetik meg az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze Díjat. A díjra bárki jelölhet anoním módon magyar tájépítészeket, a listát a szakértő zsűri fogja megszűrni.
 

Jelölés az Év Tájépítésze Díjra

Az Év Tájépítésze kategóriában már elindult és november 30-ig nyitva áll a jelölés a díj honlapján az Év Tájépítésze Díj menüpont alatt (görgess le az űrlap eléréséhez!). A díjra bárki jelölhet. A jelölés anonim, a honlapon található űrlap kitöltése és beküldése szükséges hozzá. A jelöléseket felkért szakmai zsűrik értékeli, majd a benyújtott életrajz alapján választja ki ebből a listából az 5 döntőst.  

Év Junior Tájépítésze - regisztráció ötletpályázatra

A junior kategóriában önállóan, egyénileg kell jelentkezni a honlapon található űrlap kitöltésével az Év Junior Tájépítésze Díj menüpont alatt (görgess le az űrlap eléréséhez!). A jelentkező tájépítész hallgatók és 3 évnél nem régebben végzettek automatikusan kapnak visszaigazolást és jelszavas belépési lehetőséget a honlap zárt felületére, ahonnan a kiírt ötletpályázattal kapcsolatos minden információ letölthetővé válik még ezév decemberében. Erre a felületre kell majd feltölteniük a jelentkezőknek az anonim pályázatukat is, amelyet a zsűri értékel majd. A juniorok jelentkezésüket online, 2018. február 28-ig adhatják le - ez egyben a pályaművek feltöltésének végső határideje is. A pályamunkák a 2018-as versenyben egy etyeki intézménykert fejlesztéséről szólnak, részletekkel hamarosan tudunk szolgálni.

A zsűri összetétele

A díjakat elbíráló 9 tagú szakmai zsűri elnöke az előző év Ormos Imre-emlékérmese. Idén az elnöki tisztet Dr. Szikra Éva tölti be. Külföldi zsűritagunk hollandiából Jana Crepon lesz, aki az Inside Outside műhely vezető tájépítésze. A zsűribe a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, az Magyar Tájépítészek Szövetsége, a Semmelrock, a SZIE Tájépítészeti Kar, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége és a Magyar Építőművészek Szövetsége delegál tagokat.

A zsűri tagjairól és a zsűrizési szempontokról bővebben a honlap Zsűrizés menüpontjában találhatók információk a későbbiekben. 

A díjról és az eddigi díjazottakról bővebben itt lehet bővebben tájékozódni.