könyv

Megjelent a “ZÖLDHOMLOKZATOK”

Örömmel tudatjuk, hogy több mint egy évnyi szakmai munkát követően a napokban megjelent a Budapest Főváros Önkormányzata gondozásában a ZÉOSZ által írt és szerkesztett  ZÖLDHOMLOKZATOK Függőleges zöldfelületek tervezésének, kivitelezésének műszaki  és kertészeti útmutatója szakmai kiadvány, mely ingyenesen hozzáférhető és letölthető a budapest.hu oldalon. 

150 éves a Főkert

2017. október 26-án, a Gundel étterem dísztermében tartotta a FŐKERT Nonprofit Zrt. a „150 éves a Fővárosi Kertészet 1867–2017” című jubileumi emlékkötet könyvbemutatóját. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes köszöntőjében az élhető városi zöld terek egyre növekvő számára és fontosságára hívta fel a figyelmet, Szabó József vezérigazgató pedig személyes hangvételű történeti áttekintést adott a Fővárosi Kertészet 150 évéről. A kötet méltatói, Kanászné Szandy Éva, Dr. Csemez Attila és Bálint György voltak.

Könyvajánló: Ecological Design by Nancy Rottle & Ken Yocom

A tájépítészet szerves része az ökologikus tervezés, ezért fontos hogy a diákok és a téma iránt érdeklődők megismerhessék a köryezettudatos tervezés alapjait. A Rottle és Yocom szerzőpáros Ecological Design című könyve nagyszerű forrás a tervezési szempontok megértésére és azok gyakorlati alkalmazására. A könyv minden alapelvet elmagyaráz, majd esetanulmáyokon mutatja be hogyan kerültek ezek felhasználásra.

10 tájépítész könyv, ami segíti a tanulást

Ajánlunk tíz könyvet a tájépítész hallgatók számára, ami megkönnyíti a tanulmányaikat. Érdemes  megnézni már végzett tervezőknek is mert hasznos információkat tartalmaz.

Könyvajánló - Walls

A könyv témája a fal, mint a táj- és kertépítészet eleme, amely lehatárol és védelmet nyújt. Megtalálhatóak a könyvben a különböző építési módszerek, melyeket a szerzők részletesen mutatnak be a tradicionális szárazon rakott falaktól a land-art alkotásokig.

Könyvajánló - a+t Strategy Public

A könyv arra törekszik, hogy megvizsgálja a stratégiákat, amelyek megelőzik a tervezési folyamatot. Több mint 20 megvalósult szabadtér-építészeti és tájépítészeti projekt kerül bemutatásra, melyek mindegyikében elemzik a részletes stratégiákat és azok későbbi koncepcionális következményeit. A kötet gazdagon illusztrált, tervezési rajzokkal és megvalósulási fotókkal mutatja be az egyes projekteket.
Subscribe to könyv