kert

Spirál kert

A kert az irodaház keregője által közrefogott "természeti képzőmény". Az érszerű sétaút a "hegyvidéki plató" felől ereszkedik le a "dombvidék" felé, az étteremterasz melletti tóhoz érkezve. Az erős képekben megfogalmazott látvány biztosítja  a kert funkcióját: a szellemi rekreációt az ott dolgozók számára.

A Tizenötödik Nemzetközi Kert Fesztivál | Grand-Métis, Canada

A közelmúltban, Les Jardins de Métis-ben (Kanada) nyitották meg a tizenötödik International Garden Festival-t, melynek kereti közt huszonkét kortárs kertinstallációt mutatnak be.  Pink Punch | Nicholas Croft & Michaela MacLeod, USA | Image Credit Louise Tanguay

Átadták bakonybéli bencés monostor felújított kertjét

Várszegi Asztrik főapát és Sólyom László volt köztársasági elnök augusztus 20-án nyitotta meg a Szent Mauríciusz Monostor százmillió forintos pályázati forrásból megújult történeti kertjét. Ombódi Ildikó ideálterve felhasználásával a kertépítészeti terveket Baranyai Emese és Takács Dóra tájépítészek készítették el.

Az Év Kiállítása 2012: Van egy kert – Útikalauz monostori kertekhez, Pannonhalma

A Múzeumok Majálisán a Pulszky Társaság kiosztotta az Év Múzeuma és az Év Kiállítása 2012 szakmai díjait. Ez utóbbit a Magyar Bencés Kongregáció pannonhalmi időszaki kiállítása, a monostori kerteket bemutató Van egy kert c. kiállítás kapta. Kurátora Szilágyi Klára építész, társkurátora Mohácsi Sándor tájépítész, szakértője Fatsar Kristóf kerttörténész.
Subscribe to kert