Főkert

150 éves a Főkert

2017. október 26-án, a Gundel étterem dísztermében tartotta a FŐKERT Nonprofit Zrt. a „150 éves a Fővárosi Kertészet 1867–2017” című jubileumi emlékkötet könyvbemutatóját. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes köszöntőjében az élhető városi zöld terek egyre növekvő számára és fontosságára hívta fel a figyelmet, Szabó József vezérigazgató pedig személyes hangvételű történeti áttekintést adott a Fővárosi Kertészet 150 évéről. A kötet méltatói, Kanászné Szandy Éva, Dr. Csemez Attila és Bálint György voltak.

Pápai Veronika - Főkert

Talán Pápai Veronika lehet idén az Év Tájépítésze közönségdíjasa. Mindez az ön szavazatán, a te szavazatodon is múlik.

Vibráló színű árvácskák budapest közparkjaiban

A FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is több tízezer árvácska kiültetésével és több mint 25.000 darab hagymás virággal teszi színesebbé a Főváros kiemelt zöldterületeit; a mintegy 3200 m2-es területre közel 100 000 darab vibráló színű növényt ültet ki.

Őszi faültetés 2014-ben

A FŐKERT Nonprofit Zrt. 2014-ben több, mint 1.000 darab fa kiültetésével járult hozzá Budapest levegőjének tisztaságához.  

Ismét motívumkereső játékot hirdet a FŐKERT

A több éve sikeres és a gyerekek körében népszerű nyári programot idén is meghirdeti a FŐKERT Nonprofit Zrt. Az ENSZ kihirdette, hogy a 2014-es évet a család és a munka összehangolásának, a családi gazdálkodásnak kívánja szentelni, így ez az év a Család Nemzetközi Éve lett. Ennek megfelelően az idei virágágyi kiültetéseket intenzív, élénk, vidám színek, dinamikus, változatos formák jellemzik. Kép forrása: emtech.hu

Guinness rekord a Városligetben

Sikeres Guinness-rekord felállításával zárult a Föld napi családi program a Városligetben; csaknem 21.000 árvácskát ültettek el önkéntesek, hogy megújítsák a parkot. Az egész napos rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester volt, a programot György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár nyitotta meg.
Subscribe to Főkert