Év Tájépítésze Díj

Év Tájépítésze Díj 2018 - indul a jelölés

Év Tájépítésze Díj 2018 - Indul a jelölés A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft, mint díjalapítók idén hetedik alkalommal hírdetik meg az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze Díjat. 

Év Tájépítésze Díj 2014 - Videó összefoglaló

2014 április 24-én mintegy 200 fős közönség előtt ünnepelte a tájépítész szakma saját kiválóságait a FUGA Budapesti Építészeti Központban a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat keretében. A gálaesten harmadik alkalommal osztották ki a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozatának, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft által alapított díjakat.

Papp Dóra a 2014-es év junior tájépítésze

Az ÉV JUNIOR TÁJÉPÍTÉPÍTÉSZE 2014-ben Papp Dóra lett, aki XI. kerületi Rogers Általános Iskola és Óvoda udvarára készített ötletpályázati tervével nyerte el a szakmai zsűri elismerését.

A tájról, az időről és a szabadságról, Götz Eszter laudácja Almási Balázsról

Egy olyan tájépítészt szeretnék az Önök figyelmébe ajánlani, aki nagyon kerüli a feltűnést. Többnyire csoportban tervez, nem szerepel látványos, nagy figyelmet keltő projektekben, egyetemi oktatóként sem csinált még forradalmat.

Szemerey Samu laudációja Ekés Andrásról

Ekés András tájépítészként karrierje kezdete óta, vagy még inkább gyerekkora óta a városi közlekedéssel foglalkozik. Ez a terület az elmúlt évszázad városfejlődésének gyakorlatilag a legfontosabb kérdése - ennek ellenére még ma is az egyik legzártabb ágazat, ahol a közlekedésmérnöki szemlélet uralkodik

Ránki Júlia laudációja Alföldy Gáborról

Tisztelt Zsűri, pályázók és vendégek! Alföldy Gábor első pályázati munkájának címe: „A kerttörténeti tudományos dokumentáció műfaja” – ám az angol fordítás a new = új szócskát is tartalmazza. Nos, ezért vagyunk itt. Mert új műfaj születik. (New Form of Historical Documentations and Conservation Plans)

Őrfi józsef laudációja Szalkai Adrienne-ről

A magyar tájépítész szakma tele van kiváló tehetségekkel: kiemelkedő, egyedi, de egyszeri munkák születnek, amik egy ideig meghatározzák egy-egy környék, vagy kert közvetlen arculatát. De mégis: a ma Magyarországán senkinek nincsen akkora lehetősége a valódi beavatkozásra, mint egy ekkora léptékű vállalat alkotójaként.

A kapolcsi Ilona-malom Műhely - Vincze Barbara laudációja Pikó Violáról és Takács Edvárdról

A városi szövetekben a gyerekek számára talán legizgalmasabb oázisok a játszóterek, amelyekkel legfeljebb a fagyizó veheti fel a versenyt. Míg a város legtöbb részén csak áthaladnak szüleik kezét fogva, ide megérkeznek, és passzív szemlélőkből egy csapásra aktív cselekvőkké válnak. A játszótér a cselekvő kisgyerek egyik első mikrokozmosza, az önálló mozgás és érzékelés legszabadabb terepe.

Helyet teremteni a nem-helyből - Zsuppán András laudációja Szloszjár Györgyről

Dicsérő beszédet jöttem mondani Szloszjár Györgyről, a Garten Studió vezetőjéről. Hálás feladat: ritkán adatik meg az embernek az újságírói munka során, hogy szabadon dicsérjen valakit, akiről jó véleménnyel van. Észrevenni a hibákat, rámutatni a tévedésekre, meglátni a rosszat: többnyire ezt várják tőlünk, és ha mégis dicsérünk, gyorsan említeni kell valami vélt negatívumot az objektivitás látszatának megőrzésére.

Év Tájépítésze és Junior Tájépítésze Díj 2014 - A gála

Év Tájépítésze és Év Junior Tájépítésze-díj 2014 díjkiosztó gálaeset és kiállítás megnyitó Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ Időpont: 2014. április 24. (csütörtök) 17-21 óra A díjkiosztó gála a Tájépítészet Hónapja áprilisi eseményeinek koronázásaként kerül megrendezésre idén harmadik alkalommal. A díjat a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította 2011-ben.

Oldalak

Subscribe to Év Tájépítésze Díj