Erzsébet tér

Európa legjobb közcélú fejlesztése az Erzsébet tér

Európa legjobb közcélú fejlesztése ‒ ezzel a díjjal jutalmazta 2014. október 14-én az Erzsébet téri Kulturális Központ és Parkot a European Property Awards. A díj birtokosaként a Park az ázsiai, csendes-óceáni, afrikai, észak- és dél-amerikai, valamint az arab régió kitüntetett építményeivel küzd majd meg a világ legjobbjának járó World’s Best címért.

Új játszóeszközzel bővült a játszótér az Erzsébet téren

Szerda kora délután Tarlós István főpolgármester úr ünnepélyes keretek között átadta az új játszóeszközzel felszerelt játszóteret az Erzsébet téren.

Megújult-átépült a Nagykanizsán az Erzsébet tér

A város vezetése elhatározta, hogy a belváros építészeti és jellegzetes városszerkezeti különlegességeit, valamint a város lakosainak a vendéglátáshoz és a kereskedelemhez kötődő affinitását gazdaságfejlesztő módon használja ki. A terek láncolatáról készült közterületfejlesztési és forgalomcsillapítási terv 2010-ben Brüsszelben alapított településtervezési és területfejlesztési különdíjában részesült.

ERZSÉBET TÉR - GÖDÖR

Az Erzsébet tér felújításával a belváros legnagyobb egységes zöldfelülete jött létre. A Nemzeti Színház helyén kialakított területen egy nagyvonalú, elegáns, világvárosi léptékű tér és park alakult ki. Az Erzsébet téren kialakított térrendszer egyik alapeleme a Gödör Kulturális Központ koncertterme feletti, középen elhelyezkedő nagyméretű, feszített víztükrű medence.
Subscribe to Erzsébet tér