díj

Török Péter tájépítész kapta 2012-ben a Prima Primissima díjat

Török Péter Forrás: petertorok.com 2012. december 7-én adták át az idei Prima Primissima díjakat a Művészetek Palotájában. Építészet és építőművészet kategóriában idén Török Péter tájépítész kapta a Demján Sándor által, a Vállalkozók Országos Szövetsége támogatásával alapított díjat. Zoboki Gábornak Jubileumi Prima Primissima díjat adományoztak.

2012 Ezüst Ácsceruza díjasai Gerle János és Bardóczi Sándor

Ezüst Ácsceruza Díj Harmadszor került sor A Honi Művészetért Alapítvány Ezüst Ácsceruza néven alapított díjának átadására. Az idei díjazottak Gerle János valamint Bardóczi Sándor.

Év Tájépítésze 2012 - Dr. Fekete Albert laudációja

A szülőhaza szeretete itt a természet és a szakma iránti rajongással és tenni akarással párosul, amelyhez ritka adottság is járul: a képesség arra, hogy a felszín mögött meglássuk a lényeget. A dolgok mögé látni: számomra erre példa Fekete Albert munkássága. A tájépítész dolga, ezt tanultam Fekete Alberttől – nem a felszín kicsinosítgatása, hanem a mélyben zajló, sokszor ismeretlen és nem tudatosított folyamatok feltárása.

Év Tájépítésze 2012 - Andor Anikó laudációja

A tájépítészet a távlatok művészete. A téré és az időé – együtt. Három lehetőségünk van a Land‑A esetében a harmónia és a kreativitás dicséretére. Andor Anikó és Torma Sarolta csapata, a Land-A Táj- és Környezettervezési Műterem tagjai: Füredi Kati , Leitner Enikő, Pásti Kati, Varga Eszter, Zsovák Ildikó, felváltva használja a kerttervezés, kertművészet szavakat is.

Év Tájépítésze 2012 - Steffler István laudációja

Ki viszi át...? Az Év Tájépítésze díj értelmezésemben azt jelenti, hogy a zsűri a díjra jelöltek közül kiemel egy tervezőt, akinek munkáiról úgy véli, hogy leginkább pozitív hatással vannak egy közösség életére. (...) A zsűrinek most tehát mérlegelnie kell, hogy a 21. század első évtizedének Magyarországán ki az a tájépítész tervező - és ne feledjük munkatársait, csapatát sem -, aki ma a legnagyobb hatást gyakorolja a nagyközönségre és ezzel közvetve, visszafelé ható erőként a szakma történetére.

Köztér-megújítási Nívódíj 2012 - Komárom, Szabadság tér

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) és az ICOMOS által kiírt pályázaton 2012-ben lakóterületi főtér kategóriában a komáromi Szabadság tér Köztér-megújítási Nívódíjat nyert. A tér a LAND-A Táj- és Környezettervezési Műterem generáltervezésében készült el, újabb bizonyítékát adva ezzel a tájépítész szakma komplexitásának.

Kiosztották az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze díjakat

2012. április 26-án  átadták a FUGA Budapesti Építészeti Központban az első magyar Év Tájépítésze és Év Junior Tájépítésze-díjakat. A 9 tagú szakmai zsűri, az újságírói laudációkat meghallgatva, Dr. Fekete Albertet választotta a 2012-es Év Tájépítészének. A Somlóvásárhely település területén létesítendő új piac- és rendezvénytérrel kiírt junior ötletpályázatot Simon-Kiss Márta nyerte, aki ezzel az Év Junior Tájépítésze lett.

Kiosztották az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze díjakat

Dr. Fekete Albert a 2012. Év Tájépítésze 2012. április 26-án - napra pontosan az első, önmagát tájépítésznek nevező személy (Frederick Law Olmsted - a Central Park tervezője) 190. születésnapján – átadták a FUGA Budapesti Építészeti Központban az első magyar Év Tájépítésze és Év Junior Tájépítésze-díjakat. A 9 tagú szakmai zsűri, az újságírói laudációkat meghallgatva, Dr. Fekete Albertet választotta a 2012-es Év Tájépítészének. A Somlóvásárhely település területén létesítendő új piac- és rendezvénytérrel kiírt junior ötletpályázatot Simon-Kiss Márta nyerte, aki ezzel az Év Junior Tájépítésze lett.
Subscribe to díj